17:55
Human Rights Watch розповіла світу, як знущалися над гастарбайтерами на олімпійських будівництвах в Сочі


Трудові мігранти, що працюють на будівництві об'єктів для Олімпіади-2014 в Сочі, стають жертвами обману та експлуатації, йдеться в опублікованій доповіді Human Rights Watch.

Доповідь "Олімпійські антирекорди. Експлуатація трудових мігрантів в ході підготовки до зимових Олімпійських ігор 2014 року в Сочі" свідчить про експлуатацію трудових мігрантів на ключових олімпійських об'єктах, у тому числі на Центральному стадіоні, основнму Олімпійському селі і Головному медіацентрі. Як зазначає HRW, працівники розповідали, що деякі роботодавці обманюють із заробітною платою, змушують працювати 12-годинними змінами майже без вихідних і відбирають паспорти і дозволи на роботу, щоб утримати людей в експлуататорських умовах.

"Як і спортсмени, які приїдуть в Сочі, Росія розраховує гідно виступити на Олімпіаді-2014 - в якості приймаючої країни", - говорить автор доповіді Джейн Б'юкенен, замдиректора HRW по Європі та Центральній Азії.

"Але експлуатація працівників не принесе перемоги нікому, і Росії потрібно терміново міняти курс", - зазначив він.

Звіт базується на інтерв'ю з 66 трудовими мігрантами, які працювали на олімпійських та інших будівництвах в Сочі в 2009 - 2012 роках. Більшість опитаних - вихідці з Вірменії, Киргизії, Сербії, Таджикистану, Узбекистану та України. Майже всі опитані працівники були зайняті на низькооплачуваних низькокваліфікованих роботах, виконуючи обов'язки різноробочих, теслярів, зварників або монтажників. За їх словами, вони зазвичай заробляли від 55 до 80 рублів за годину.

Як повідомляє HRW, працівники розповідали, що їм недоплачували, а іноді і взагалі не платили. Всі трудові мігранти, проінтерв'юйовані організацією в Сочі, стверджували, що працювали подовго і майже без вихідних. Майже всі опитані HRW трудові мігранти підписували трудовий договір, але більшості екземпляр на руки не видавали. У деяких випадках люди працювали взагалі без договору, йдеться в доповіді організації.

У доповіді також наголошується, що житлові умови мігрантів "нерідко характеризувалися скупченістю, а харчування не забезпечувало достатнього відновлення сил при тривалій і важкій роботі". Дослідники HRW ознайомилися з житловими умовами і з'ясували, що в деяких випадках в будинку на одну сім'ю розміщувалося до 200 чоловік. Проінтерв'юйовані працівники говорили про аналогічну скупченість в битовках.


За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1817 | Додав: adminA | Теги: олімпійські будівництва, Сочі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]