11:33
Як зробити ремонт сходів своїми руками. А якщо хочете нові купити — купуйте сходи від Амайстер


Красиві та доглянуті сходи в будинку завжди викликають лише позитивні емоції, як у господарів будинку, так і у їхніх гостей. Саме тому, ми радимо вам придбати собі  якісні сходи від Амайстер за розумну ціну, які допоможе вам підібрати спеціалізований портал amaister.com.ua.

Проте варто пам'ятати, що основні навантаження під час експлуатації сходів, звичайно же припадають на її щаблі. З часом ступені сходів обтираються, зношуються, починають скрипіти і повільно, але вірно руйнуватися.

Для того, щоб зробити ремонт ступенів сходів своїми руками, вам знадобляться наступні інструменти:

- болгарка або дискова пилка, для різання каменю;
- зубило;
- кувалда або важкий молоток;
- дошка, за розмірами відповідна висоті і ширині щаблі;
- кисть;
- будівельні суміші;
- ступінчастий рейсмус;
- кельма або шпатель.

Порядок ремонту щаблі кам'яної (з твердого матеріалу) сходів.

На початку, болгаркою з диском для різання каменю, необхідно зробити запили в дефекті сходів. Для цього, якщо пошкодження знаходиться на верхній поверхні ступеня, під кутом, необхідно зробити два запила з двох сторін дефекту, за типом човника. Запив дефекту на стінці сходів, у принципі аналогічний.

Після чого, із застосуванням зубила і молотка (кувалди), віддаляється і вирівнюється вміст сходів між надрізами. Тим самим всі дефекти сходового матеріалу, що знаходяться між надрызами, ретельно очищаються.

Після того, як очищення сходів проведене, а дефект видалено, можна переходити до процесу відновлення структури ступені сходів.

Найчастіше, в непридатність приходять ребра ступенів сходів, тому при ремонті, найскладнішим моментом буде, зробити рівну і загострену поверхню ребра. Для цих цілей, вам необхідно скористатися дошкою (яка повинна відповідати за розмірами стінці сходів). Дошку краще змастити чимось жирним (зазвичай це рослинна олія). Таким чином, до жирної дошки буде краще липнути будівельна суміш, якою ви будете вирівнювати ребро сходів.

Притуляємо дошку до вертикальної грані сходів і міцно притискаємо її цеглою, розпорами чи іншими способами.

Ремонтується дефект в сходах - закладаємо швидковисихаючою будівельною сумішшю, вирівнюємо суміш кельмою або шпателем, при цьому, відсуваючи розчин у бік продовження ступені сходів. При необхідності, отримати в результаті роботи заокруглене ребро щаблі, вам необхідно при мінімальному висиханні прибрати дошку і вирівняти ребро спеціальним ступінчастим рейсмусом. Відповідно, після цього, даємо щаблі гарненько висохнути, після чого щаблем можна користуватися, або здійснити її подальшу реставрацію, із застосуванням фарб та інших оформлювальних матеріалів.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Ремонт власноруч | Переглядів: 4078 | Додав: admin | Теги: сходи від Амайстер | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]