14:59
Китайця засмоктало в 16-метрову дірку в землі на очах у перехожих. ВІДЕО


Житель міста Шеньчжень у провінції Гуань на півдні Китаю зник разом з кількома квадратними метрами поверхні землі, яка буквально пішла у нього з під ніг. Момент загибелі чоловіка зафіксували камери зовнішнього спостереження, передає South China Morning Post.

25-річний охоронець Ян Жіабін йшов з парасолькою в руці, коли тротуарна плитка у нього під ногами почала провалюватися, і його засмоктало в дірку шириною в 5 і глибиною в 16 метрів. На відео видно, як разом з китайцем під землю йде парковка для велосипедів. Свідками події стали охоронці будинку, повз якого проходив чоловік. Коли очевидці побачили, як провалюється земля, вони в страху відбігли подалі. Викликані ними рятувальники вже нічим не змогли допомогти жертві: китаєць помер від отриманих травм на місці.

Багато місцевих жителів в ту ніч вважали за краще покинути свої будинки і переночувати в готелях. Влада розслідує причини трагедії. Місцеві мешканці впевнені, що винна компанія Shenzhen Press Group, яка нібито вела будівництво з порушеннями правил безпеки всього в двох метрах від ПП. Владі надходили скарги на те, що в цих місцях постійно відчуваються підземні поштовхи. При цьому Shenzhen Press Group, що видає кілька газет в Шеньчжені, в одній з них - Shenzhen Special Zone Daily, де описала аварію, воліла навіть не згадувати про своє будівництво, висунувши припущення, що зміщення в грунті були викликані тривалими зливами.

Втім, провали в Китаї - нерідке явище. Так, у січні жителі містечка Ляньюань на півдні Китаю скаржилися на те, що за останні п'ять місяців в різних місцях селища несподівано утворилося більше 20 отворів різного діаметра і глибини. Поплив фундамент і стіни у кількох багатоквартирних будинках, витекла і пересохла місцева річка. Тоді в якості причин обвалів влада назвала необдумано вириті вугільні шахти, що призвело до пошкодження системи грунтових вод.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1807 | Додав: adminA | Теги: китай, 16-метрову дірка в землі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]