16:10
Кому належить більшість торгових точок в московському метро і хто може їх скоро позбутися

Дві третини комерційних площ в московському метро в руках п'яти орендарів, в тому числі структур Льва Кветного і Якуба Якубова. Правда, скоро вони можуть позбутися цього бізнесу. Про це розповідають російські періодичні видання.

Як пишуть газети з посиланням на презентацію Департаменту транспорту Москви, 64% площ ділять ТОВ "ДЕГАМО", ТОВ "Діалмет", ТОВ "Компанія Шевальє", ТОВ "Авіком трейд" та ТОВ "Метротек". Решта 36% площ розподілені між більш ніж 50 компаніями. У загальній складності торговельні павільйони та кіоски маються на 135 станціях московського метро: в 76 вестибюлях і 135 переходах під вулицями.

Компанія "ДЕГАМО" належить структурам Льва Кветного, власника кількох цементних заводів і колишнього співвласника Внуково, розповідали раніше близькі до нього люди. А фірмами "Діалмет" і "Метротек" володіють структури Якуба Якубова, знають кілька людей, близьких до Департаменту транспорту Москви. Якубова називають "королем Тверської": йому належить багато торгових приміщень на центральній вулиці Москви, включаючи Єлісеївський магазин. Власником ТОВ "Авіком трейд" учасники ринку називають Володимира Кузнєцова. Кому сьогодні належить ТОВ "Компанія Шевальє" - точно встановити не вдалося.

Між тим існуючий стан справ московську владу не влаштовує, зазначають газетярі. Як відомо, нещодавно метрополітен розпочав реконструкцію підземних переходів, яка зачіпає і торговельні об'єкти. Зараз метрополітен заробляє на здачі в оренду комерційних площ 1,61 млрд рублів на рік, Москва хотіла б довести цей показник до 3 млрд рублів. Тому, коли закінчиться реконструкція, метрополітен розірве чині договори з орендарями в односторонньому порядку, каже представник департаменту транспорту. Потім пройде конкурс, і площі здадуть в оренду повторно, на строк до трьох років.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість зірок | Переглядів: 1579 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]