22:33
Купити квартиру в Ізраїлі громадянам все складніше: зарплати майже не ростуть, а ціни на житло за 6 років зросли на 83%
Вартість житлової нерухомості в Ізраїлі продовжує зростати прискореними темпами, роблячи покупку для громадян країни все більш скрутною.
Раніше Банк Ізраїлю в своєму звіті повідомляв, що в період з 2008 до 2012 року вартість квартир зросла в середньому на 54 %, тоді як середній дохід ізраїльської сім'ї збільшився лише на 20%.

Тепер Міністерство будівництва Ізраїлю оприлюднило статистику, яка підтверджує невтішні прогнози. У першій половині 2013 року для придбання середньостатистичної квартири громадянам країни було потрібно 135 середніх зарплат, хоча в 2012 році цією цифрою було 132.

Щоб зрозуміти, наскільки віддалилася від середньостатистичного ізраїльтянина мрія про власну квартиру, треба порівняти ці цифри з показниками 2008 року, коли кількість середніх зарплат, необхідних для купівлі квартири, становила всього 103.
Як відзначають фахівці міністерства, в 2005 - 2013 роках середня зарплата в Ізраїлі зросла на 3% у реальному обчисленні. А квартири в Ізраїлі з травня 2007 року, коли почалася нинішня хвиля зростання цін, тобто за 6 з невеликим років, подорожчали на 82,6 %.

І ціни на квартири все продовжують зростати. Згідно з даними Центрального статистичного бюро Ізраїлю, в липні 2013 року їхнє зростання склало 0,6%, у червні - 0,7%. У цілому з початку поточного року зростання цін на місцевому ринку житлової нерухомості досяг 11,6%.

Зазначимо, що , незважаючи на подорожчання нерухомості і зниження купівельної спроможності населення, за другий квартал 2013 року в різних районах Ізраїлю були продані майже 32 тисячі квартир, що на 24% більше , ніж у першому кварталі, і на 29% більше, ніж роком раніше. За даними Мінфіну країни, приблизно 3/4 з них - на вторинному ринку. Це рекордна кількість угод купівлі-продажу житла за останні 11 років.

Зросла і кількість квартир, придбаних молодими сім'ями, для яких це перше власне житло. Таких сімей стало на 30% більше.

Найбільш різке зростання продажів квартир зафіксовано в районі Хадери (+ 39% в порівнянні з попереднім кварталом і + 67% в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року).

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1681 | Додав: admin | Теги: квартира, Ізраїль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]