13:48
Квартири в будинках, що ще будуються: очевидні вигоди від покупки приміщень з інвестиційної ціною

Існує ціла низка причин недостатньо оперативності при вирішенні "житлового питання" в масштабах всієї країни. Головна - це невиправдано висока вартість готової будівельної продукції, що здається в експлуатацію. Люди навіть з непоганою зарплатою змушені довгі роки збирати гроші, щоб зібрати необхідну суму. За цей час збільшується вартість нерухомості - замкнуте коло виходить якесь.

Вихід із ситуації є? Так! До уваги громадян пропонується житло в споруджуваних будинках - продаж квартир даного типу ведеться безпосередньо від забудовників. Підрядні компанії роблять потенційним пайовикам пропозиції, від яких важко відмовитися: вартість квадратного метра житла в споруджуваних будинках на 15-20 відсотків нижче, ніж у вже готових будинках. Заманливо, чи не так? Для багатьох наших співгромадян покупка саме такої нерухомості є єдиним варіантом вирішення "житлового питання".

Перш ніж ухвалювати відповідальні рішення, необхідно отримати якомога більше інформації про придбання майна в споруджуваних будинках. Чи вигідно самим забудовникам продати квартиру за ціною нижче ринкової? Чим пояснюється їхня пропозицію? Питань у пересічних громадян набагато більше, ніж відповідей на них. Потрібно віддавати собі звіт в тому, що пайовики вкладають гроші в приміщення, яких реально ще не існує, які тільки планується звести. Зменшення продажної вартості приміщень є своєрідною "платою за ризик". Залучення пайовиків обумовлено необхідністю збору коштів на початок робіт - реалізація лотів за гранично низькою, інвестиційною ціною, є одним з етапів з реалізації даного проекту.

Ризики з вкладенням коштів у споруджувані будинки є? Безумовно - нерозумно це приховувати. Втім ніхто не дасть гарантії, що в експлуатацію буде вчасно введено вже готову будівлю. Десятки об'єктів усередині країни зі ступенем готовності 99 відсотків залишаються незаселеними тому, що забудовники не владнали концептуальні питання з органами влади на місцях чи постачальниками комунальних послуг. У випадку з квартирами в споруджуваних будинках допускається внесення пайовиками суми як цілком, так і частинами. Деякі забудовники надають розстрочку платежу на 2-3 роки або на період проведення робіт на об'єкті. Особливо популярними квартири в споруджуваних будинках стали серед молодих сімей, які всіма силами прагнуть отримати свій "дах над головою".

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1343 | Додав: abel | Теги: купити квартиру, квартири в споруджуваних будинках, Купівля квартири, купити квартиру в новобудові, квартирами в споруджуваних будинках | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]