14:28
Легендарно, але без санвузла: Габсбурги знову шукають покупця на "замок Дракули" в Трансільванії

Спадкоємці графа Дракули шукають нового господаря для замку Бран в Трансільванії. Як повідомляє The Telegraph, представники древньої династії Габсбургів, якій належить старовинна фортеця, знову мають намір пустити об'єкт з молотка. Це вже не перша спроба власників легендарного замку позбутися похмурої спадщини, однак відповідних покупців досі не знайшлося.

Замок розташований в мальовничому містечку Бран в 30 км від міста Брашова, на кордоні Мунтенії та Трансільванії. За п'ять століть ця фортеця змінила багато власників, але найзнаменитішим і легендарним був Влад III, прозваний Цепешем-колосажателем. Пізніше кровожерний князь став прототипом cтокерівського графа Дракули. У сучасній історії в замок Бран стали за чотири євро пускати туристів, а в 2006 році його повернули у володіння сім'ї Габсбургів.

"У Румунії є закон про повернення повністю у власність націоналізованих комуністичним режимом об'єктів. Коли цей замок повертали родині Габсбургів, який в 1948 році держава тоді відібрала, націоналізувавши, то була така умова, що він збереже своє значення як туристичний об'єкт, як музей. Це дійсно було так. Сім'я Габсбургів навіть отримала дохід за ці роки, десь близько 1 млн доларів", - розповів головний редактор румунського видання "Діалог морів" В'ячеслав Самошкін.

Після передачі замку споконвічним власникам всі меблі та антикваріат вивезли до музеїв Бухареста, і Габсбургам довелося самим відтворювати інтер'єр замку. Нащадкам румунських королів вдалося не тільки відродити дух похмурого середньовіччя, а й доповнити історію фортеці новими аристократичними нюансами. Так, син британської королеви Єлизавети II принц Чарльз одного разу зізнався, що і він є далеким родичем Влада III.

"У моїх жилах тече трансильванськая кров", - заявив принц.

Абрамович не захотів купувати замок без туалету

Сім років тому, коли Габсбурги вперше заговорили про продаж замку, з'явилися чутки, що до фортеці в Трансільванії придивляється російський мільярдер Роман Абрамович. Називалася навіть ціна об'єкта - близько 80 млн євро. Однак угода з якихось причин так і не відбулася.

Зараз у європейській пресі пишуть, що замок Дракули виставляється на продаж з умовою подальшого розвитку території - трьом спадкоємцям сімейства Габсбургів вже за 70 років, і вони не впевнені, що їх енергії вистачить на те, щоб гідно утримувати об'єкт в ногу з XXI століттям. Наприклад, в житловій частині замку немає навіть туалетів і ванних кімнат. Крім того, прямо під вікнами замку проходить жвава дорога.

Проте влада Румунії заявляє, що їм нічого не відомо про плани Габсбургів з продажу об'єкта. За законом господар такої історичної нерухомості повинен спочатку запропонувати її державі і тільки після відмови шукати покупців — приватників.

Кілька років тому Габсбурги просили за замок 60 млн євро, але Бухарест запропонував тільки 25 млн євро. Зараз, за даними The Telegraph, підготовкою замку до продажу займається юридична фірма Herzfeld and Rubin з Нью -Йорка. З чуток, він буде так само коштувати близько 60 млн євро.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1599 | Додав: admin | Теги: Трансільванія, замок дракули, Габсбурги | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]