16:16
"Лосиний кошмар": найбільший парк в Москві забудували незрозумілими об'єктами і обклали плиткою - навіть трава у формі плитки


Благоустрій національного парку "Лосиний острів" в Москві, схоже, йде за недбалим або навіть хижацьким сценарієм, якого побоювались захисники природи.

У парку як і раніше спостерігаються величезні гори дорожньо-будівельного сміття, який звозиться сюди з усього міста, широкими доріжками викладається всюдисуща плитка, їздять важкі вантажівки, втоптують все навколо. Замість природних трави і квітів, шар з якими безжально знімається, гастарбайтери викладають декоративні зелені килимки, які навіщось попередньо нарізають майже до розміру плитки. Про це у своєму блозі повідав кандидат у мери Москви від партії "Яблуко" Сергій Митрохін. Він ставить все це, природно, в докір своєму суперникові Сергію Собяніну, в передвиборні "7 пріоритетів" якого якраз входить очищення від сміття і приведення в порядок природних територій міста.

Крім цього, за даними Митрохіна, який виклав фотографії та відео з місця подій, в національному парку за останній час збудовано мінімум чотири будівлі незрозумілого призначення, функціонує мінімум п'ять платних автопарковок, побудована новенька автомийка - усього цього, по ідеї, на природній території, що охороняється, бути не повинно. А що з самого, напевно, шокуючого: на місці дитячого еколого-просвітницького центру функціонує якийсь елітний заклад закритого типу - імовірно, бордель.

За інформацією Митрохіна, всю незаконну комерційну діяльність на території "Лосиного острови" "кришує" дирекція парку та деякі міські та федеральні чиновники, включаючи заступника міністра природних ресурсів Ріната Гізатуліна. Лідер "Яблука" пообіцяв всю цю інформацію перевірити у відповідних органах.

Раніше активісти "Альянсу Зелених" виявили в парку близько 40 незаконних будов, включаючи котеджі в районах примикання парку до Корольова, Балашихи і Митищ. Як припустив голова підмосковного відділення партії Олег Сольський, забудова відбувається "або з подачі, або через бездіяльність місцевої влади". Крім того, "зеленими" у парку виявлено не менше 50 звалищ.

Нагадаємо, національний парк "Лосиний острів" створений в 1983 році. Він є найбільшим лісовим масивом на території Москви і області, займаючи територію близько 11 тисяч гектарів. Будучи лісовим поясом столиці, "Лосиний острів" - ще й частина так званих легких Москви.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1719 | Додав: adminA | Теги: парк Лосиний острів в Москві | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]