15:06
Майамі марить власною "Ейфелевою вежею", а блоґерів не вразила елітна квартира на Манхеттені за $ 25 млн

Жителі Майамі проголосували за проект будівництва незвичайного розважального центру: це 305-метровий хмарочос Skyrise Miami, що формою нагадує літеру R (від Rise - "відродження"). У разі успішної реалізації він може стати головним архітектурним символом міста і вже навіть отримав прізвисько "Ейфелева вежа Майамі".

На самому верху багатофункціональної вежі будуть розташовані кілька оглядових майданчиків з виглядом на місто і океан. Всередині розмістяться елітні ресторани, конференц-зали, готелі та клуби. Для любителів гострих відчуттів в проекті передбачений парк атракціонів з майданчиком для банджи-джампінгу.

Забудовник проекту Джефф Берковіц оцінює вартість зведення в 400 млн доларів, повідомляє Miami Herald. Бізнесмен готовий вкласти кілька мільйонів своїх коштів, а решту розраховує залучити за допомогою іноземних інвесторів, які вже можуть не побоюватися, що проект "зарубають".

Планується, що хмарочос, який стане найвищим в штаті Флорида, буде завершено в першій половині 2018 року. Підготовка будмайданчика повинна розпочатися вже в цьому місяці.

"Нагадує в'язницю, підводний човен і бордель": блоґерів не вразила елітна квартира на Манхеттені за $ 25 млн

Нечувана ціна за квартиру зовсім не гарантує її власнику комфорт і спокій. Навіть якщо це житло знаходиться в легендарному нью-йоркському готелі Plaza, фасад якого виходить на Центральний парк. Фотографії однієї з виставлених там зараз на продаж квартир виклав блогер samsebeskazal, який пише про Нью-Йорку. Користувачі, які коментують світлину, практично одноголосно зізналися, що не купили б цю квартиру, навіть якби у них і була необхідна сума - 25 млн доларів.

І ось чому. По-перше, квартира знаходиться на другому поверсі і виходить вікнами прямо на галасливу проїжджу частину, якою цілодобово снує транспорт. Samsebeskazal зазначає, що, хоча над звукоізоляцією в квартирі попрацювали на відмінно, шум все одно чути, ну, а про те, щоб відкрити вікна - немає й мови. Через дорогу знаходиться власне Центральний парк, але з другого поверху вид на нього явно не на 25 млн доларів. А ось перехожі з вулиці, навпаки, можуть непогано обдивлятися, що відбувається в квартирі — цьому особливо сприяють вікна до підлоги в спальнях: "Вийшов такий в трусах вранці і всіх здивував", - пише автор замітки.

Ймовірно, гірше таких вікон - тільки їхня повна відсутність в деяких кімнатах - зокрема на кухні і в дитячій з чотирма двоповерховими койко-місцями: "Атмосфера нагадує одночасно в'язницю і підводний човен", - описує блоґер.

В квартирі три спальні - дві гостьові і одна хазяйська. Гостьові з оформлення більше походять на готельні номери. Є ще маленький кабінет - він теж без вікон і розташований десь біля гардероба в довгому коридорі. Вся квартира оформлена в коричнево-біло-бежевих тонах і справляє досить тяжке враження.

Загалом, блоґери сходяться на тому, що це приміщення більше підійшло б під офіс або під бордель для постояльців готелю, ніж під житло.

Нагадаємо, 20-поверховий готель Plaza був побудований на початку XX століття. У ньому зупинялися багато відомих людей. Наприклад, там жила четвірка The Beatles під час їхнього першого візиту в США в 1964 році. В Plaza відбувається одна з ключових сцен роману "Великий Гетсбі" Фіцджеральда. Герой Маколея Калкіна в фільмі "Один вдома-2", що загубився в Нью-Йорку, також жив саме в "Плазі".

У 2005 році готель був закритий на реконструкцію. Через три роки, коли двері готелю знову відкрилися, в ньому налічувалося 282 готельних номери і 152 приватних квартири. Перша з таких квартир була продана за 10 млн доларів ізраїльському підприємцю Льву Леваєву, який займається девелоперським бізнесом в Росії. В кінці 2010 року одну з найдорожчих квартир в Plaza придбав композитор Ігор Крутой - за 48 млн доларів. Вона знаходиться на 12-му поверсі, тому повинна бути явно комфортнішою описаної вище хоча б за кількома параметрами. Правда, за словами менеджера готелю, композитор все одно в ній не живе, а тільки зупиняється під час візитів в Нью-Йорк.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1502 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]