15:42
Малкін, чию кар'єру згубили Ізраїль і будинок у Канаді, виклав документи і відкрив таємницю свого другого імені


Мільйонер і екс-сенатор Віталій Малкін, який 27 березня здав мандат через скандал, що розгорівся після публікації документів у блозі Олексія Навального, які свідчили про наявність у Малкіна другого громадянства, а також про незадекларовану нерухомість та бізнес за кордоном, дав інтерв'ю журналу Forbes ( в рейтингу найбагатших бізнесменів Росії Малкін в 2013 році зайняв 125-е місце з 850 мільйонами доларів). У ньому він заявляє, що не порушував ніяких законів, а пішов з посади, бо втомився.

За словами Малкіна, від другого громадянства, ізраїльського, він відмовився ще в серпні 2007 року - після прийняття в Росії закону, що забороняє займати державні посади особам з двома і більше громадянствами. В якості підтвердження своїх слів він додає документи на івриті та англійською.

Пояснюючи, навіщо для ізраїльського паспорта взяв інше ім'я - Авіхур Бен Бар, екс-сенатор пояснив, що просто "вирішив якесь гарне ім'я придумати": "Адже там все Бари, Бери, Шломо, і навіщо там бути Малкіним? Я особливо нічого не вигадав, просто перевів своє ім'я на іврит ... Всі це робили. Я багато таких прикладів знаю ". Взагалі ж йому ізраїльський паспорт знадобився, так як з ним "можна було переміщатися по світу, за винятком арабських країн та Америки", пояснив Малкін.

У рік отримання ізраїльського громадянства, в 1994 році, він подав документи і на постійне місце проживання в Канаді, де вже жили його дружина зі старшим сином Леонідом. "У Росії тоді все було зовсім не як зараз, незатишно. Не було зрозуміло, куди усе повернеться. Моя колишня дружина і син отримали канадське громадянство як біженці ... Я хотів спочатку отримати резидентство, яке давало б мені потім право на громадянство", - пояснив Малкін свою покупку цілої офісної будівлі в Торонто. За його словами, це була дуже вигідна покупка: тому, хто будував, будівля обійшлася в 30 мільйонів доларів, а "ми заплатили за нього всього 2 мільйони". Але, правда, потім з'ясувалося, що будівля "була в таких збитках і в таких несплатах за податками", що його довелося продати.

Є ще квартира в Нью-Йорку на Манхеттені, але, як пояснив бізнесмен, квартиру придбав старший син на свої гроші і оформив її відразу на себе. Документи на це  Малкін знову ж докладає.

"Забезпечені повинні бути подалі від політики"

Відповідаючи на запитання Forbes, чому він вирішив піти з Ради Федерації, якщо вважає, що не порушував ніяких законів і може це довести, Малкін заявив, що, по-перше, за 9 років роботи втомився, по-друге, "по духу нового закону є загальне уявлення, що люди більш-менш забезпечені повинні бути подалі від політики ". "Просто подумав, що, враховуючи нинішнє протистояння з опозицією, постійний злив негативної інформації, компромату на депутатів і сенаторів, мене в  спокої все одно ніхто не залишить. Це основна причина відходу", - пояснив він.

Малкін також відкидає ще одне звинувачення на свою адресу. За його словами, він не розповідав конгресменам в США, що Сергій Магнітський "помер від пияцтва". "Це Вільям Браудер (глава фонду Hermitage, на який працював Магнітський. - Прим.ред.) Поширює", - заявив Малкін Forbes. Нагадаємо, раніше Малкін уточнював, що вважає своїми головними недругами саме американців, а корінь усього зла - поїздка до Вашингтона в липні 2012 року, коли "десант сенаторів" спробував переконати своїх американських колег у тому, що загиблий у СІЗО Магнітський - не жертва свавілля, а розробник схеми відходу від податків фонду Hermitage Capital.

Розповідаючи Forbes про плани на майбутнє, бізнесмен пообіцяв продовжувати працювати з Бурятією, яку представляв як сенатор в СФ. Він також планує відправляти дітей до Америки за благодійною програмою.

Додамо, що Малкіну ще приписують квартиру в Маямі. Раніше він заявив, що вона записана на його неповнолітніх дітей. Є у нього і земля на острові Корсика.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1810 | Додав: adminA | Теги: квартира в Маямі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]