13:43
Мільярдер Риболовлєв виставив на продаж "Воєнторг" - свій останній великий актив в РФ

Колишній акціонер "Уралкалія", мільярдер Дмитро Риболовлєв позбавляється від останнього великого активу в Росії - він виставив на продаж бізнес-центр "Воєнторг", повідомляють російські друковані видання. Про це газетярам розповіли консультанти з нерухомості і підтвердив один з потенційних покупців, а також знайомий Дмитра Риболовлєва, структурам якого і належить комплекс.

Серед потенційних претендентів на "Воєнторг" консультанти називають O1 Properties Бориса Мінца, групу "Бін" сім'ї Гуцерієвих і Мікаіла Шишханова, Millhouse Романа Абрамовича і "ВТБ капітал".

"Воєнторг", один з найвідоміших радянських магазинів, на початку 1990-х років опинився в аварійному стані і був закритий. У 2002 році він перейшов до групи АСТ Тельмана Ісмаїлова, яка вклала 140 млн доларів і реконструювала "Воєнторг", перетворивши його в офісно-торговий комплекс. У 2009 році АСТ продала "Воєнторг" "Нафта-Москві" Сулеймана Керімова. Сума операції тоді оцінювалася в 300 млн доларів. А ще через рік Керімов передав "Воєнторг" Риболовлєву, оплативши таким чином частину акцій "Уралкалія", розповідали люди, близькі до сторін угоди. Сьогодні "Воєнторг" оцінюється експертами в 500-600 млн доларів.

Нагадаємо, в травні цього року швейцарський суд зобов'язав Дмитра Риболовлєва виплатити колишній дружині Олені 4 млрд франків (близько 3,2 млрд євро). Це приблизно половина його стану бізнесмена, яке журнал Forbes оцінює в 8,8 млрд доларів. Преса назвала це розлучення найдорожчим в історії.

Крім того, Риболовлєв відомий всьому світу своїми придбаннями на ринку елітної нерухомості. У числі його покупок - особняк на Гавайях, куплений у актора Уілла Сміта, будинок у Флориді, придбаний у магната Дональда Трампа, пентхауси в Нью-Йорку і Монако за 300 млн доларів. Олена Риболовлєва також зазначала, що її чоловікові належать частки в Банку Кіпру, футбольному клубі "Монако" і два грецьких острова, які він придбав у внучки Аристотеля Онассіса. За словами Риболовлєва, замість того, щоб оформляти покупки на своє ім'я, бізнесмен використовував як "підставну особу" їхню дочку Катерину. У травні повідомлялося, що Риболовлєв зараз проживає в Монако і що у нього також є нерухомість в Сен-Тропе.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1568 | Додав: abel | Теги: Риболовлєв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]