18:46
Московські в'язниці виведуть на околиці міста, а старі будівлі віддадуть під бізнес
Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) хоче перенести в'язниці з центрів міст на околиці. Власних коштів на реалізацію проекту немає, тому чиновники планують залучити до переїзду приватних інвесторів, пише РБК daily. Замість будівництва нових слідчих ізоляторів тюремники пропонують віддавати бізнесменам будівлі нинішніх в'язниць.

Про даний проект повідомив замдиректора ФСВП Микола Колесник. За його словами, зараз обговорюється можливість розвитку державно-приватного партнерства, при якому бізнес-структури будували б за свій рахунок нові в'язниці на околиці міст і передавали б їх тюремному відомству. Натомість бізнесмени отримають історичні будівлі колишніх в'язниць.

"Ми не можемо самі їх перенести за межі міст, так як на це потрібні великі кошти", - сказав Колесник. За його словами, будівництво слідчого ізолятора на тисячу місць обходиться в межах 2,1 мільярда рублів. У Москві зараз діє сім СІЗО: "Матроська тиша", "Бутирка", "Пресня", "Ведмідь", "Войковський", "Друкарі", "Лефортово".

Першою в'язницею, яка буде виведена з центру міста, може стати "Бутирка". На початку березня перепрофілювання комплексу будівель біля метро "Білоруська" обговорювали на нараді у першого заступника керівника адміністрації президента В'ячеслава Володіна. Паралельно в Громадській палаті пройшов круглий стіл "Бутирська в'язниця як об'єкт історико-архітектурної спадщини", де про створення музею на місці "Бутирки" говорили вже як про вирішену справу.

За словами голови Комісії Громадської палати з питань безпеки громадян і взаємодії з органами судово-правової системи Анатолій Кучерени, в "Бутирку" вже зверталася комерційна компанія з пропозицією зробити на її місці готель, і велика небезпека, що, як тільки з будівлі в центрі Москви приберуть СІЗО, його спробують отримати бізнес-структури. "Потрібно наполягати на державному фінансуванні", - зазначив він

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1680 | Додав: adminA | Теги: Бутирка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]