15:17
"На просторі, в незасвіченому місці", поряд з "дачею Якуніна" живуть спаринг-партнер Путіна і його товариш по розвідці в НДР

"Супердачі" с шубосховищем в підмосковному селищі АКУЛІНІНО, за відомостями блогерів, що належить главі РЖД Володимиру Якуніну, не перестає розбурхувати уми журналістів. Чергова група представників ЗМІ навідалася в Домодєдовський район, до берегів річки Лиходійка, де серед поля, оточеного лісом, розташувалися дачні угіддя, і з подивом виявила, що там є ділянка не тільки у структур, пов'язаних з Якуніним, а й у багатьох інших давніх знайомих президента.

Історія селища АКУЛІНІНО почалася в 2000-х, коли Coalco Василя Анісімова скупила землі навколишніх радгоспів, і пару ділянок собі відразу застовпили його знайомі - колишній прес-секретар Бориса Єльцина Сергій Ястржембський, спаринг-партнер Путіна по дзюдо Аркадій Ротенберг і власне Володимир Якунін, пишуть "Ведомости" (виданню вдалося роздобути фотографії та проекти деяких будинків).

Трохи пізніше до них підтягнулися інші дачники. Так, в АКУЛІНІНО є маєток у родини керівника "Транснафти", колишнього товариша по службі Володимира Путіна по дрезденському КДБ: 4,9 гектара на березі річки Лиходійка, що протікає через селище, оформлено на дружину президента держкомпанії Миколи Токарєва Галину, з'ясували "Ведомости". Також по сусідству журналістам газети вдалося знайти ділянки гендиректора держкорпорації "Ростех", голови ради директорів металургійної "ВСМПО-Авісма" Сергія Чемезова (6,2 гектара), колишнього губернатора Самарської області і президента "АвтоВАЗу" Володимира Артякова (близько 5 гектарів), замгендиректора "РОСТЕХ" Ігоря Зав'ялова (9 гектарів).

Тут же по сусідству розташувалися володіння (4,3 гектара) сина керівника служби оперативної інформації та міжнародних зв'язків ФСБ генерал-полковника Сергія Бесіди Олексія - члена ради директорів ВАТ "АвтоВАЗагрегат" - великого постачальника "АвтоВАЗу". За відомостями "Ведомостей", раніше 30-річний Олексій Бесіда керував ЗАТ "Бізнес сфера", у якого той же телефон, що і у Coalco Анісімова. Осторонь від річки розташовані невеликі (близько 75 соток) ділянки сина заступника керівника Служби економічної безпеки ФСБ, начальника управління "П" (контррозвідувальне забезпечення об'єктів промисловості) Анатолія Грошева Олега і дружини першого заступника керівника Служби економічної безпеки ФСБ Андрія Крутова Тетяни.

Нарешті, в АКУЛІНІНО знайшлися володіння голови Закзборів Красноярського краю Олександра Усса (4,7 гектара), а також члена Ради Федерації Сергія Лісовського (5,3 гектара) і дружини колишнього гендиректора "Мосенерго" Аркадія Євстаф'єва Ірини (9,8 гектара). Останні два прізвища, відзначають "Ведомости", прогриміли в 1996-му, коли обидва, будучи членами передвиборчого штабу Бориса Єльцина, були затримані на виході з Білого дому з півмільйоном доларів в "коробці з-під ксерокса".

Що стосується "ініціатора" дачного скандалу Якуніна, то йому ділянка з розкішним особняком вже два роки як не належить, з'ясувала раніше "Новая газета". Володіння оформлені на якусь кіпрську Mirolo Investments Ltd., яка при найближчому розгляді виявляється пов'язаною з петербурзьким ТОВ "АКУЛІНІНО", чий номер телефону та адреса збігаються з номером та адресою петербурзького офісу компанії Venture Investments & Yield Management, засновником і співвласником якої є син глави РЖД Андрій Якунін.

"Далеко не Рублівка"

"Рублівка відпочиває ..." - Розповідали якось журналістам жителі Підмосков'я, які спробували пройти в АКУЛІНІНО по гриби, але зіткнулися з безпрецедентним рівнем забезпечення безпеки. Правда, що стосується умов проживання та розвиненості інфраструктури, селищу давніх знайомих Путіна до елітного західного напрямку Підмосков'я далеко.

"За рівнем тут далеко не Рублівка, - розповів" Відомостям "один з землевласників. - Ділянок забудовано не більше 20%. Немає магазинів, спортивних об'єктів, та й з інфраструктурою неважно: електричних потужностей не вистачає, вода так собі, добре хоч газ провели ".

Експерти погоджуються: "Все-таки подібні об'єкти за краще розміщувати на західному напрямку, насамперед на Рубльово-Успенському шосе: тут безпека, соціум - родичі і друзі, інфраструктура", - розповіла виданню директор департаменту заміської нерухомості Kalinka Юлія Грошева.

"Такі місця, як АКУЛІНІНО, підходять тим, кому соціум не важливий - до них всі потрібні люди самі приїжджають", - зазначила рієлтор. З нею згоден ще один співрозмовник видання - рієлтор: "Вони кажуть: нехай ми одні, але на просторі і під власною охороною, в незасвічені місці".

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1651 | Додав: adminA | Теги: АКУЛІНІНО, Супердачі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]