18:49
Нащадок страченого декабриста орендував будинок своїх предків в центрі Москви "за 1 один рубль"


Фінансист і меценат, який проживає у Швейцарії, Крістофер Муравйов-Апостол, нащадок декабриста Сергія Муравйова-Апостола, отримав з рук мера Москви свідоцтво про право довгострокової оренди будинку на  Старій Басманній вулиці з орендною платою один рубль за один квадратний метр.
Цей двоповерховий житловий будинок з антресоллю загальною площею 1104 квадратних метри - пам'ятник дерев'яного зодчества, один з небагатьох, що вціліли у пожежі 1812 року.
Мер міста Сергій Собянін приїхав в середу в будинок Муравйова-Апостола - об'єкт культурної спадщини федерального значення. Нащадок одного з ватажків руху декабристів, страченого в 1826 році, особисто провів для столичного градоначальника екскурсію по будинку, де жила сім'я декабриста.
"За радянських часів будинок був у дуже поганому, аварійному стані. В будівлю навіть заходити було небезпечно", - сказав меценат на хорошій російській мові. Він повідомив меру, що в будинку буде організований приватний музей з різними виставками, передає "Інтерфакс".
Завершивши екскурсію по об'єкту культурної спадщини, мер зустрівся з представниками реставраційної спільноти та обговорив актуальні питання у сфері збереження пам'яток архітектури в столиці.
"Цей будинок - один з нечисленних пам'яток архітектури XIX століття, які пережили пожежу 1812 року. На жаль, його доля була не найкраща: в 90-ті роки це була аварійна будівля, яка могла бути загубленою для Росії, для нашої країни", - сказав Собянін на нараді.
"Але знайшлися небайдужі люди, які взяли на себе тягар ремонту, реставрації унікального об'єкта", - підкреслив він.
Мер від імені уряду Москви подякував нащадка декабриста, авторський колектив за велику роботу по збереженню будинку Муравйова-Апостола.
"На знак нашої вдячності я вручаю Крістоферу свідоцтво про право довгострокової оренди, встановленої орендною платою один рубль за один квадратний метр", - сказав мер, звертаючись до орендаря будинку Муравйова-Апостола.
В даний час реставраційні роботи в будинку Муравйова-Апостола завершені, перша виставка "Московська садиба: фантазії і набуття" відкриється на Старій Басманній вже в лютому.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1764 | Додав: adminA | Теги: на Старій Басманній будинок своїх п, Муравйов-Апостол | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]