18:14
Навіть після невеликого шторму в Сочі олімпійський береговий захист "за традицією" поплив у море


У червні Чорне море в районі Сочі знову штормило, хоч і не так сильно - в порівнянні з березневим штормом, який, на думку блогерів, показав тоді, чого реально коштують "найдорожчі у світі олімпійські об'єкти". Однак і цей невеликий річний шторм знову підтопив зведений до Олімпіади береговий захист, судячи з фотографій, опублікованих напередодні в блозі Адлерского фотографа Олега Смеречинського, намалював не менш гнітючу картину.

Видно, що вода абсолютно спокійно перебирається через добудовані і ще не добудовані бетонні укріплення, розмиваючи все зверху і знизу, витікаючи назад під фундамент. На фото також видно деякий "недорогий експериментальний пристрій", який, «не будучи бетонним, а представляючи з себе скріплений якимось клейким складом гравій, в основі своїй вже розмитий", - пише блогер.

"Обігнувши шпунтову стінку, прибій забрав все, до чого зміг дотягнутися ... Для робітників хвилі стали раптовим сюрпризом. Збираючи по всіх навколишніх пляжах будівельні матеріали, каски і інше начиння, нарікаючи на те, що ніхто не попередив про насування", - продовжує він.

При цьому підрядники чомусь вирішили просунути новий захист вперед до моря - далеко від існуючої дамби: "Задумано, що біля моря в гірших радянських традиціях буде відвойовано в залежності від місця розташування до 80% існуючої ширини пляжу", пише блогер, пояснюючи і показуючи , чому це вкрай невдала витівка.

Передбачається, що лінія берегового захисту простягнеться від кордону порту Імеретинський до як мінімум пляжу радгоспу "Росія". На думку блогера, враховуючи колосальну площу, звільнену таким чином від пляжу, дуже сумнівно, що "учасники авантюри розраховують в кінцевому підсумку облаштувати на ній щось з назвою" променад ". Фотограф вважає, що це більше схоже на спробу відвоювати у моря смугу землі для якогось більш серйозного і комерційно вигідного будівництва.

Нагадаємо, за інформацією "Олімпстроя", на захист узбережжя Імеретинської низовини було витрачено понад 2,5 мільярда рублів. На ці кошти були зведені насип з гравію, встановлені бетонні плити і залиті буронабивні палі, покликані запобігти розмивання берега. Після березневого шторму на ці цілі було виділено ще 1 мільярд рублів.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1626 | Додав: adminA | Теги: Сочі, олімпійський береговий захист | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]