12:07
"Неначе потрапила в капкан": у приписуваній дочці Путіна квартирі в Голландії побувала журналістка з Росії


Голландська газета Leidsch Dagblad, розслідування якої про проживання дочки Володимира Путіна в невеликому містечку Ворсхотен на заході країни, передрукували всі найбільші ЗМІ Старого Світу, вже не рада, що прославилася, розповідає "Собеседник", поспілкувавшись з нідерландськими колегами.

Нагадаємо, напередодні візиту російського президента в Нідерланди на початку квітня голландські газети повідомили, що в перервах між переговорами він може заїхати в Ворсхотен - відвідати свою старшу дочку Марію, яка, за даними місцевої преси, проживає там зі своїм бойфрендом Йоррітом Фаассеном в пентхаусі в багатоповерховому домі. Хоча офіційного підтвердження ця інформація, природно, не отримала, мешканці будинку розповіли газеті Leidsch Dagblad, що раніше вже бачили тут Путіна - він нібито робив покупки в магазині мережі Albert Heijn у супроводі численної охорони.

"Ми сто разів пошкодували, що написали про Путіна і його доньку! Будь ласка, не запитуйте нас ні про що!" - Попросили  російських колег , які подзвонили їм, у редакції Leidsch Dagblad і відмовилися повідомляти ім'я автора скандального матеріалу. При цьому в голландському виданні запевнили, що повідомлена ними інформація - чиста правда, і на підтвердження пообіцяли показати російському кореспонденту "той самий" будинок.

Він знаходиться в центрі Ворсхотена, в районі Крим. Дістатися туди з Амстердама дуже просто, електрички ходять кожні 15 хвилин. Їхати туди - 45 хвилин по одній із наймальовничіших доріг у світі - вона вся в тюльпанових полях, розповідає автор "Співбесідника" Олена Зотова, яка прийняла запрошення колег.

Станція "Ворсхотен Центральний" - це вузька платформа з табличкою, автоматом з продажу квитків, урною і лавочкою. Знаходиться посеред величезної луки. Овечки та кози підходять прямо до залізничних колій в надії на частування від рідкісних пасажирів.

Ніхто не бачив, але всі чули

Вулички самого Ворсхотена забудовані двоповерховими будиночками. За символічними парканчиками - райські кущі з численними і найрізноманітнішими квітами. Журналістка, зайшовши в перший магазин, звернулася до касира з прямим запитанням, чи правда, що тут живе дочка російського президента?

"Путіна? Звичайно! Весь Ворсхотен знає, що вона у нас живе зі своїм чоловіком. Я, правда, сама її не бачила ... А може, і бачила. Я ж не знаю, як вона виглядає. Зайдіть в супермаркет по дорозі до її будинку, там більше знають. У супермаркеті Albert Heijn - тому самому, що "по дорозі" - юнак років двадцяти викладає на вітрину пляшки з соком ", - повідала касир.

"Як виглядає донька Путіна, не знаю, але сам він до нас заїжджав, - буденним тоном повідомляє хлопець. - Не пам'ятаю, що саме купував - якусь бакалію, це було кілька років тому". На питання чи не з місцевих  газет він про це "дізнався", відповів, ні, - від знайомих знайомих - хтось з них нібито бачив Путіна в супермаркеті, сфотографував і фото виклав в Facebook. Правда, швидко видалив. Таку ж історію розповіли і інші працівники супермаркету.

Два секретних пентхауса

Нарешті журналістка дісталася до району Крим. Тут проходить канал, де жителі паркують свої човни. Будинки тут вище, в 5-10 поверхів, всі як один темно-рудого кольору з пентхаусами нагорі. Вони стоять півколом біля великого озера, в якому плавають качки.

"Так, Путіна тут живе, - киває гуляючий з собакою голландець. - Сам Ворсхотен - місто процвітаючих людей, а в цьому районі селяться найбагатші. Це дуже престижне місце. Ось дивіться - тут у нас приватна школа Oleander, я туди дітей воджу" .

Балакучий чоловік пояснив, що в Голландії прийнято поруч з домофоном вивішувати список квартир і їх власників. Абсолютно всі таблички в цьому районі заповнені іменами. Крім двох 2 поверхових пентхаусів в 10-поверховому будинку.

"Живуть, але більше нічого не скажу"

Прямо в стіну під'їзду в цьому будинку вмонтовані поштові скриньки, на кожному з них написано по-голландськи, чи хоче власник отримувати платну або безкоштовну рекламну розсилку. У квартирі без прізвищ два рази підписано, що "ні". Двері в під'їзд закриті, консьєржа немає - тільки відеодомофон. Журналістка зателефонувала в один з пентхаусів - там хтось зняв трубку, очевидно, подивився в відеокамеру, але нічого не відповів і не відкрив По дзвінку в квартиру на першому поверху дівчина таки потрапила в під'їзд, де її зустрів, відкривши двері, сивочолий дідусь, спершу прийняв гостю за працівницю квіткового магазину. Журналістка зізналася, що вона з Москви і хоче дізнатися, чи правду пишуть про те, що тут живе людина на ім'я Йорріт Фаассен.

"Фаассен? Це який з донькою Путіна? - Переходить з голландського на англійську старий. - Ви знаєте, вони ненавидять журналістів, які намагаються щось про них розвідати. Я в цей будинок переїхав кілька місяців тому, але вже чітко це зрозумів. Ідіть ".

"Я не збираюся нічого про них розвідувати, просто перевіряю інформацію. Так вони все-таки тут живуть?" - Знову спробувала росіянка. "Живуть, але більше я нічого не скажу", - відповів голландський дідусь.

На завершення своїх пригод журналістка таки піднялася на один з останніх поверхів загадкового будинку, де розташований безіменний пентхаус: "Виходжу з ліфта і ... наче потрапляю в капкан. Поверх несподівано звузився майже втричі. Звідкись із стелі доноситься рівномірне тихе пікання. Відеокамери або пожежна сигналізація? У пентхаус ведуть чотири двері - дзвонити в них я, природно, не стала. Хто б там не жив, він має право на недоторканність приватного життя ", - резюмує вона.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1809 | Додав: adminA | Теги: квартира, дочка Путіна, Голландія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]