15:42
Петербуржцям не скасують норму, що забороняє ходити по газонах в парках

Т.в.о. губернатора Петербурга Георгій Полтавченко не скасовуватиме норму, яка забороняє лежати і засмагати на траві в парках і садах Петербурга. У відповіді на депутатський запит про пом'якшення даної заборони він відповів, що вважає її обґрунтованою, оскільки через "антропогенне навантаження" газон припиняє виконувати функції щодо "оздоровлення повітряного басейну міста".

Як нагадує видання, заборона на використання газонів для відпочинку встановлена правилами охорони об'єктів зелених насаджень, затвердженими Смольним ще в 2004 році. У них зазначено, що на території садів, парків та скверів забороняється "ходити газонами, засмагати, влаштовувати ігри, купатися у водоймах у не відведених для цього місцях". Регіональним законом, в свою чергу, встановлено штраф за порушення цієї норми у розмірі від трьох до п'яти тисяч рублів, а складати протоколи уповноважені представники районних адміністрацій.

Тим часом городяни, як відомо, активно використовують газони міських парків для відпочинку, незважаючи на формальне існування заборони. У середині червня депутат Закса Олексій Макаров направив Георгію Полтавченко запит, в якому поцікавився, чи не вважає градоначальник доцільним зняти дане обмеження, так як воно, на його думку, не відповідає цілям створення скверів і садів. Однак т.в.о. губернатора у своїй відповіді категоричний.

"При антропогенних навантаженнях на газон (ігри, лежання та інше) відбувається пошкодження та знищення травостою, внаслідок чого газон втрачає декоративний вигляд і припиняє виконувати функції з оздоровлення повітряного басейну міста і поліпшення мікроклімату", - пояснює свою позицію Георгій Полтавченко. А також нагадує, що багато міських парків та садів, крім усього іншого, є об'єктами культурної спадщини та охороняються державою.

Крім того, градоначальник нарікає, що нинішнього фінансування не вистачає для ремонту міських газонів, які так нещадно псують незаконослухняні петербуржці. Що стосується відпочинку, то, як вказують в Смольному, для цього в парках і садах є спеціальні майданчики, у тому числі спортивні. А для любителів приймати сонячні ванни щорічно відкриваються спеціально упорядковані міські пляжі, вказує Полтавченко у своєму листі.

Тим часом в 2013 році за порушення "газонного законодавства" був притягнутий до адміністративної відповідальності лише 41 громадянин - велика частина за те, що готувала шашлики і палила багаття. З них 19 відбулися попередженнями, решта заплатили штрафи і поповнили бюджет Петербурга на 56 тисяч рублів. У холодне літо 2014 року за цією статтею були притягнуті до відповідальності всього п'ять осіб, сукупний розмір штрафу склав дев'ять тисяч рублів. При цьому поки більшість громадян потрапили в цю статистику не за любов до шашликів, а за спортивні ігри на газонах.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1571 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]