19:10
Податок на розкіш вдарить не по власниках замків, а по середньому класу, побоюються експерти


Напередодні стало відомо, що Мінфін навесні 2013 внесе поправки в Держдуму, згідно з якими нерухомість класу люкс буде обкладатися підвищеною ставкою податку. Однак власники такого типу житла зможуть піти від додаткової плати за нього, вважають експерти, опитані "Комерсантом-FM", так що новий збір найболючіше вдарить по представниках середнього класу.

Власники елітної нерухомості будуть платити підвищені податки вже в 2014 році. Нова система оподаткування спочатку буде вводитися в регіонах. Для Москви та Санкт-Петербурга буде потрібно перехідний період - у три - чотири роки. Рік тому подібний законопроект внесли до Держдуми депутати від "Справедливої ​​Росії". Тоді передбачалося, що підвищеним податком обкладатиметься нерухомість, вартість якої перевищує 30 мільйонів рублів. Тим часом експерти вважають, що цю планку необхідно сильно підвищити.

"Я вважаю, що елітна нерухомість все-таки починається десь з 5-7 мільйонів доларів. Мене непокоїть факт введення податку на елітну нерухомість при її вартості в 30 мільйонів рублів. Все-таки починати треба хоча б де-небудь зі 100 мільйонів рублів. Податок пропонується вводити по самій ставці досить невисокий. На ціни на ринку і на попит на нерухомість це не вплине жодним чином. Це буде поступовий період вступу такого податку, і податок, можливо, буде підвищений навіть у 10 разів, тобто на порядок ", - заявив радіостанції генеральний директор Penny Lane Realty Георгій Дзагуров.

У Мінфіні пояснили, що оцінюватися будуть не окремі об'єкти нерухомості, а весь комплекс майна в руках власника. Якщо його загальна вартість перевищує допустиму суму, то по всій базі застосовується підвищена ставка податку. На думку президента Союзу підприємців і орендарів Росії Андрія Бунича, таке нововведення створить серйозні проблеми не тільки для власників елітного житла.

"Постраждає саме середній клас. І я впевнений, що ті, хто володіє палацами, замками і так далі, у них прекрасні юристи. Вони знають, як йти від податків, все оформлено на офшори. Більше того, адже податок кваліфікується як податок на споживання . А вони скажуть, що це взагалі не споживання, це інвестиції, та ще іноземні інвестиції. І в підсумку через півроку після цього з'ясується, що ніяких надходжень від цього податку немає. А податкові служби, їм же треба поповнювати бюджет, і всім, у кого більше 50 метрів, скажуть, що у вас розкіш ", - упевнений Бунич.

Відзначимо, що Мінфін виконує завдання, яке поставив Володимир Путін. Минулого тижня, оголошуючи бюджетне послання, президент заявив, що податок на розкіш повинен бути введений вже  найближчим часом.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1616 | Додав: adminA | Теги: нерухомість класу люкс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]