20:47
Поради, як боротися з невгамовними дітьми, собаками і дрилем за стінкою


 Як змусити замовкнути перфоратор за стінкою, відвадити саєнтологів і настирливих продавців, зробити сходову клітку зоною, вільною від куріння, - про це розповів "Московським новинам" координатор проекту "РосЖКХ" Дмитро Таралов.

Шум дрилі

Згідно з постановою уряду Москви "Про порядок перебудови приміщень у житлових будинках", не допускається: пристрій прорізів, вирубка ніш, пробивання отворів у стінах. Також забороняється штробить стінові панелі без узгодження з проектною організацією і схвалення експертизою таких робіт. Отже, цілком імовірно, що дії сусідів незаконні. Звертатися з вимогою провести перевірку треба до прокуратури, результатом чого стане, швидше за все, припис відновити первісний стан стіни. А якщо про сформовану ситуацію розповісти в листівках, розвішаних у під'їзді на стінах, сусіди напевно задумаються, перш ніж візьмуться за дриль в наступний раз.

Гавкіт собаки

Законодавчих вимог щодо цього немає, та й перспективи будь-якого адміністративного розгляду подібної скарги вельми туманні. У Санкт-Петербурзі обговорювали ідею, як заборонити гавкіт собак ночами, але поки зроблено нічого не було. Якщо чотириногі заважають вам спати, викликайте поліцію, наголошуючи на порушення закону про тишу.

Куріння на майданчику

У під'їзді і на сходових клітинах куріння заборонено пунктом 10 частини 1 статті 12 15-ФЗ "Про охорону здоров'я громадян від впливу навколишнього тютюнового диму та наслідків споживання тютюну". Звертатися зі скаргою на такі дії можна в поліцію.

Плач дітей

Якщо вас дратує плач дитини по сусідству, сигналізуйте до органів опіки та піклування. Їх діяльність регламентована другою главою 48-ФЗ "Про опіку і піклування". Зателефонуйте, напишіть заяву.

Дзвінок у двері

У разі якщо вам у двері надзвонюють умовні саєнтологи або продавці сільськогосподарської продукції, як правило, з власної ділянки, закон, на жаль, безсилий. Особисто я двері не відкриваю взагалі нікому: кому треба, той мені спочатку зателефонує. Можна відключати на ніч домофон і дзвінок. Насильство щодо настирливих "будильників" краще не застосовувати - загрожує покаранням.

Сміття у під'їзді

Ще один випадок того, що не регламентоване законом. Пишіть заяву в керуючу компанію: сміття - це їх проблема. І так кожного разу. Зрештою прибиральниця, якій це набридне, сама знайде свинтусів, щоб покарати їх.

Машини на газоні

Пошкодження зелених насаджень з використанням автомототранспортних засобів, відповідно до статті 4.18 Кодексу Москви про адміністративні правопорушення, тягне за собою накладення на їх власників адміністративного штрафу до 4,5 тисячі рублів. Звертатися необхідно в поліцію і Госадмтехнадзор.

Собачі екскременти

Якщо сусід не прибирає за своїм собакою, то він порушує правила вигулу та утримання тварин у квартирі. Зверніться із заявою в поліцію, хоча довести порушення існуючих правил буде непросто.

П'янки на сходах

На виклик з нагоди купки в під'їзді підлітків та бомжів приїде поліція. І хоча такі компанії, як правило, нічого не порушують, з приходом правоохоронців вони пропадають. Перевірено.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1761 | Додав: adminA | Теги: перфоратор за стінкою | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]