17:03
Поради: як уникнути промерзання водопровідної труби в ґрунті, і багато іншого про ПВХ-труби

Кожен напевно за своє життя стикався з такою проблемою, як промерзання водопровідних труб, як в приватних будинках, так і промислових будівлях. Отже, для уникнення їхнього замерзання ще до моменту копки траншеї необхідно провести правильний розрахунок глибини їх залягання. Можна помітити, що протікання можуть зустрітися практично в будь-якому будинку. А це, в свою чергу, може позначитися на тому, що труби в ґрунті промерзнуть. Дуже неприємна ситуація. В результаті цього, вони можуть лопнути. Для того щоб розморозити пластикові труби, досить позбавитися від течі і скористатися зварювальним апаратом. Що стосується металопластикових труб, то тут набагато складніше. А пов'язано це з тим, що вони не є провідником електричного струму. Отже, проблему доведеться вирішувати іншим чином.

Наприклад, глибина їхнього залягання не надто висока. Тоді їх можна прогріти за допомогою фена. Якщо фактор причини інший, доведеться трохи попотіти. У будь-якому випадку, обов'язково доведеться закрити доступ води по металопластикових трубах і провести найдоступніші процедури, щоб "достукатися" до них. Є й такі випадки, коли їхня конструкція дуже складна, і розібрати їх не вдається. Тоді вийти з положення можна тільки за допомогою різання. Коли всі підготовчі операції завершені, слід приступити до заготівлі матеріалів та інструментів для роботи.

Сучасні водопровідні труби ПВХ слід віднести до головної ланки в низці полімерних виробів. Тут варто відзначити той факт, що їх не можна використати для іншого призначення - вони служать тільки для монтажу каналізаційних комунікацій.

Основною їх позитивною рисою слід вважати високу міцність. Коли відбувається розрахунок навантажень на них, то потрібно застосовувати практично всі параметри, використовувані при розрахунку труб зі сталі для тієї ж системи постачання. За результатами опитування стає ясно, що велика частина наших громадян прагнуть монтувати ПВХ труби в своїх житлових приміщеннях. Вони з'явилися в нашій державі найпершими, і донині вважаються актуальним матеріалом для монтажу систем водопостачання.

Даний тип строго співвідноситься з усіма ДСТУ. Ще одним плюсом тут можна вважати той момент, коли їх доцільно монтувати не тільки під холодну воду, а й під гарячу. Вони в основному, використовуються в зовнішніх роботах: в якості підведення системи водопостачання до житлового будинку. Також, з ПВХ труб найчастіше монтують водно-технічні споруди.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1403 | Додав: abel | Теги: промерзання труби в ґрунті, промерзання водопровідної труби в ґ, ПВХ-труби, труби пвх, як уникнути промерзання водопровідн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]