19:01
Поруч з Срібним бором Москва побудує центр відпочинку, в якому експерти побачили зручне "прикриття" для елітних дачників


Визначившись із забудовою Мневніковскої заплави в парку "Москворецька", чиновники мають намір облагородити Щукінський півострів. Як повідомляє РБК daily, Департамент природокористування має намір створити по сусідству з Срібним бором рекреаційний комплекс "Заплава" з яхт-клубом, спа-центром і музеєм гойдалок.

Інформація про новий девелоперський проект на особливо охороняючій природній території парку "Москворецька" (3,6 тисячі гектарів) розміщена на сайті держзакупівель. Дирекція з реалізації проектів у галузі екології та лісівництва (підпорядковується Департаменту природокористування і охорони навколишнього середовища міста Москви) вибрала на відкритому конкурсі розробника проектно-кошторисної документації на створення рекреаційного комплексу "Заплава". Їм стало ГУП "МНІІТЕП" (воно ж розробляє проект планування парку "Москворецька").

Згідно техзавданню, на Щукінському півострові, який також називають "Строгінским ковшем", планується створити великий центр розваг і відпочинку. При його зведенні будуть використані "малі архітектурні форми з підвищеною антивандальною стійкістю". На ділянці 24 гектари, обмеженій з північного заходу правим берегом Москви-ріки, з півдня - Строгінским шосе, а зі сходу - Кіровським Затоном, чиновники хочуть побудувати яхт-клуб з фітобаром на 25 місць і спа-центр на десять номерів з вертолітним майданчиком .

Там з'являться також відкритий кінотеатр на 50 місць, концертний майданчик на 150 місць, ряд музеїв, в тому числі гойдалок, річний зоопарк, велодром, басейн, різні спортмайданчики, манеж для навчання верхової їзди, літня стайня на десять коней і конкурне поле.

Учасники ринку вже порівняли новий проект в елітному оазисі столиці із житловим комплексом "Острів фантазій", який виник в тому ж парку "Москворецька" під егідою будівництва комплексу реабілітації інвалідів.

Під прикриттям рекреаційного комплексу "хтось пробиває собі дачу на березі Строгінської затоки, яка матиме прямий водний зв'язок з елітними яхт-клубами на Ленінградці", упевнений топ-менеджер іноземної консалтингової компанії. "Заплава" вже є сусідами з існуючими на берегах затоки серф-і яхт-клубами, а також елітними ЖК "Червоні вітрила", "Олімпія" та "Бурштинове місто", додає керуючий директор з інвестицій Михайло Гец.

Побудувати "Пойму" в уряді Москви розраховують в 2014 році.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1818 | Додав: adminA | Теги: Москва, Срібним бором | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]