21:21
Прокуратура перевірить виділення 5-кімнатної квартири в Грозному для "безробітного актора" Депардьє

Новосибірський журналіст, співголова Асоціації ошуканих пайовиків та інвесторів і голова регіональної організації "Русский патріотичний рух" Ростислав Антонов звернувся до Генпрокуратури РФ із скаргою, в якій попросив перевірити факт отримання п'ятикімнатної квартири в Грозному тепер уже російським актором Жераром Депардьє, втікачем від податків з Франції, спішно ставшим громадянином РФ, який отримав паспорт після зустрічі з президентом Путіним і вже прописаним в Саранську
Двох'ярусна квартира в житловому будинку "Олімп", найвищому хмарочосі комплексу "Грозний-сіті", має площу близько 200 кв. метрів і була просто подарована актору главою Чечні Рамзаном Кадировим під час візиту Депардьє в столицю республіки. На першому рівні квартири знаходяться кімната відпочинку, тераса і вітальня, на другому - дві спальні. Оздоблення в квартирах поки немає, стіни бетонні, виведені тільки комунікації. Натомість у будинку є вертолітний майданчик, швидкісні ліфти, автономна електростанція, підземна парковка і цілодобова охорона.
З приводу цієї квартири і звернувся до Генпрокуратури журналіст і громадський діяч Ростислав Антонов. У своїй статті на сайті "Агентства політичних новин" він вказав на той факт, що квартира в Грозному була виділена Депардьє по соціальному найманню, виходячи зі сказаного на порталі уряду Чеченської Республіки.
Антонов стверджує, що при прийнятті цього рішення були грубо порушені норми Житлового кодексу РФ, адже Депардьє є "безробітним французьким актором", а не незаможним.
"Майнове становище Жерара Депардьє не дозволяє сумніватися в тому, що актор не є малозабезпеченим, а тим більше не стоїть на черзі на поліпшення житлових умов в місті Грозний Чеченської Республіки", - відзначає журналіст, вказуючи, що "поведінка адміністрації міста Грозний суперечить бюджетному законодавству Росії ".
"Після оформлення договору соціального найму у Депардьє виникає право на безкоштовну приватизацію зазначеного майна, що, враховуючи незаконність його придбання, може завдати великої матеріальної шкоди бюджету міста Грозний", а це вже "підпадає під склад ст.285.1 Кримінального кодексу Російської Федерації", пише Антонов.
На підставі цього він просить Генеральну прокуратуру розібратися в законності дій глави Чечні Рамзана Кадирова і через суд зажадати визнання недійсним договору про надання Депардьє цієї квартири.
Втім, у Чечні стверджують, що подарована Депардьє квартира була куплена не на бюджетні гроші, а на кошти з фонду імені батька нинішнього глави Чечні Ахмата Кадирова. "Квартира, виділена Жерару Депардьє в Грозному, знаходиться в будинку, побудованому за рахунок позабюджетних джерел. Вона не є муніципальною власністю", - заявив "Інтерфаксу" прес-секретар глави Чеченської Республіки Альва Карімов.
Французький актор отримав російське громадянство на початку січня 2013 року. Зареєстрований Депардьє в новобудові в центрі Саранська, за адресою вулиця Демократична, будинок 1, в квартирі родичів директора Держфільмофонду Росії Миколи Бородачова, який є давнім другом актора. У майбутньому Депардьє планує побудувати в Саранську власний будинок.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість зірок | Переглядів: 1716 | Додав: adminA | Теги: 5-кімнатної квартири в Грозному | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]