21:08
Радійте - якщо у вас тісна квартира, держава йде вам назустріч! Вас внесуть до реєстру

Усі українці, які потребують поліпшення житлових умов, 2012 року будуть внесені до відповідного державного реєстру громадян.

 
Про це розповів голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.
 
Рисухін нагадав, що починаючи з 2011 року, в рамках реалізації програми доступного житла, Мінрегіоном Держфонд сприяння молодіжному житловому будівництву "був визначений адміністратором функціонування Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Тому вже 2012 року Держреєстром повинні бути охоплені всі регіони України", - говориться у повідомленні.
 
Рисухін також розповів, що цього року держбюджет передбачає фінансування пільгових державних кредитів молодим сім'ям на будівництво житла на суму 60 млн. грн. Зі статутного капіталу Фонду планується виділити на кредитування ще 34 млн. грн. За рахунок цих коштів надаватимуться кредити за пільговою ставкою 10,75%. Сьогодні також підтверджено виділення на пільгове кредитування ще 41 млн. грн. з місцевих бюджетів.
 
Взагалі, повідомив Рисухін, очікується близько 150 млн. грн. кредитів, за рахунок яких близько 550 молодих сімей будуть з пільговими кредитами забезпечені житлом.
 
"За програмою доступного житла з держбюджету передбачено 200 млн. грн. Ми близько 1600 сімей повинні забезпечити державною підтримкою, таким чином, 2012 року чекаємо, що близько 2,5 тисячі сімей за різними програмами за рахунок Фонду поліпшать свої житлові умови. Тобто очікується збільшення показників 2011 року вдвічі", - зазначив Рисухин.
 
Він підкреслив, що зараз урядом робиться багато кроків, щоб житло стало доступним для населення, серед них - збільшення обсягів будівництва, спрощення процедур отримання кредитів і стимулювання будівельників, задіяних у реалізації програми доступного житла.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Переглядів: 1685 | Додав: adminA | Теги: молодіжне житлове будівництво | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]