20:21
Рятуючись від "прокляття білих слонів": у Лондоні йде масштабна перебудова олімпійських об'єктів


Олімпійські спортоб'єкти не повинні перетворитися на "прокляття білих слонів", тобто в дорогі і в той же час нікому не потрібні подарунки, вирішили в Лондоні. В англійській столиці пам'ятають про біду, що сталася в Афінах, - там з 24 чудових будівель, зведених до Ігор-2004, 21 марно простоює. У Пекіні після Олімпіади-2008 склалася і того сумніше ситуація, яку охрестили "порнографією руїн".

Як розповідає з місця подій кореспондент "Російської газети", влада Лондона майже відразу почали перебудову "Олімпійського парку" і всіх об'єктів Олімпіади-2012. Так, Олімпійський стадіон з 80-тисячника перетвориться на домашню арену "Вест Хема" зі скромними 60 тисячами місць.

Вже до річниці урочистого відкриття Олімпійських ігор - 27 липня - "Олімпійський парк" в Лондоні урочисто відкриють для глядачів. Проведуть змагання і для простих, прямо як у нас, любителів спорту і Кубки світу.

Переобладнають також Палац водних видів спорту, Медіацентр перетвориться на бізнес-центр з магазинами, а олімпійське селище заселять 10 тисяч жителів Іст-Енду.

Нагадаємо, що російська влада, теж згадуючи сумний досвід інших олімпійських столиць, заздалегідь прикидають, що робити з розкішними олімпійськими об'єктами по закінченні Ігор. Так, у березні куруючий підготовку до Олімпіади віце-прем'єр Дмитро Козак повідомив, що доля практично всіх олімпійських об'єктів визначена.

Наприклад, ковзанярський центр у майбутньому стане великим виставковим майданчиком. Ще одним об'єктом, який отримає нове життя, стане міжнародний медіацентр - де планується розмістити торговий комплекс, торговий молл величезний, з урахуванням практики інших курортів. Чиновники та експерти порахували також можливим перепрофілювати в критий велотрек льодовий палац спорту для фігурного катання і змагань з шортреку "Айсберг". Мала льодова арена для хокею з шайбою в майбутньому може стати всеросійським освітнім центром з хокею

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1695 | Додав: adminA | Теги: лондон, перебудова олімпійських об'єктів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]