22:23
Роман Абрамович купив для подруги декілька будівель в парку Горького і вкладеться в проект підтримки стартапів
Російський аукціонний будинок (РАБ) продав у четвер на торгах занедбані будівлі ресторану "Пори року" і павільйону "Шестигранник" у парку імені Горького. Покупцем стала структура російського політика і мільярдера Романа Абрамовича, що заплатила за них 13,7 мільйона доларів. Після реконструкції, яка може обійтися в 50 мільйонів доларів, їхні площі займають центр сучасної культури "Гараж" подруги бізнесмена Дар'ї Жукової, повідомляє російська преса, зокрема "Комерсант".

Переможцем стало ТОВ "Парк девелопмент", сума операції склала 433,39 мільйона рублів. Один з об'єктів площею близько 4,3 тисячі квадратних метрів, відомий як "Шестигранник", колись називався павільйоном "Механізація" і був створений ще в 1923 році. Друга будівля площею 5,7 тисячі квадратних метрів - колишній ресторан "Пори року" 1960-х років будівництва.

У РАБ не стали розкривати, чиї інтереси представляє "Парк девелопмент". Джон Манн, представник Millhouse, яка управляє активами Романа Абрамовича, підтвердив, що "Парк девелопмент" є структурою бізнесмена і що після реставрації будівлі будуть здані в оренду "Гаражу".

Директор "Гаража" Антон Бєлов зазначив, що вартість будівництва музеїв варіюється від 2 тисяч доларів до 15 тисяч за 1 квадратний метр.

Центр "Гараж" був заснований в 2008 році Дариною Жуковою. У 2008-2011 роках орендував у Федерації єврейських громад Росії (ФЄОР) приміщення Бахметьєвського автобусного парку. Переїхав на територію парку Горького після того, як ФЄОР вирішила відкрити в парку Російський єврейський музей толерантності. У "Гаражі" проходили виставки III Московської бієнале сучасного мистецтва, американського художника-експресіоніста Марка Ротко, ретроспектива перформансів художниці Марини Абрамович і багато інших.

Роман Абрамович вирішив вкластися в проект підтримки стартапів, дізналася преса

Засновники біржі посилань Sape.ru створили фонд Impulse для інвестицій в стартапи. Серед нинішніх власників Sape.ru виявився мільярдер Роман Абрамович. Про це розповідають російські ЗМІ з посиланням на свої джерела.

Проект Sape.ru запустив інвестиційну структуру, що включає венчурний фонд ImpulseVC, акселератор і інкубатор, розповів пресі один із засновників Sape.ru Григорій Фірсов. У фонді 65 мільйонів доларів, розрахований він на п'ять років. ImpulseVC буде інвестувати в більшість напрямків у сегменті Інтернету - нові медіа, технології, розваги.

Програма акселерації фонду передбачає підтримку до 50 проектів на рік. Проекти отримають по 25 000-100 000 доларів і віддадуть за це фонду 7-15 % акцій. Наступний щабель - інкубатор: для тих проектів, яким потрібні посівні інвестиції. У інкубатор автоматично потрапляють кращі проекти з акселератора. Вимоги до проектів в інкубаторі жорсткіші, але й інвестиції вище - більше 500 000 доларів за 25-35% компанії, розповідає Фірсов.

Sape.ru заснована в 2007 році і заробляє на продажу та купівлі посилань. У 2008 році блокуючий пакет Sape.ru купив фонд Юрія Мільнера DST, у 2010 році його частка перейшла Mail.ru Group. За даними преси у 2012 році, Mail.ru Group належало 26,7 % ТОВ "Сапе". Mail.ru Group вже продала пакет, і зараз 100% Sape.ru належить "Едвінтек лімітед".

Частка в Sape.ru продана структурам Романа Абрамовича, кажуть дві близькі до учасників цього правочину людини. Представник Mail.ru Group Ксенія Чабаненко та Фірсов цю інформацію пресі підтвердили: Mail.ru Group продала 30% компанії Millhouse і фонду Invest AG.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1508 | Додав: admin | Теги: будівеля парк горького, роман абрамови | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]