13:18
Росіяни за півроку тихо скупили розкішні готелі в центрі Праги, помітила місцева преса

Чеські ріелтори відзначають небувалу активність в останні місяці на місцевому ринку нерухомості з боку російських бізнесменів, які скуповують насамперед старовинні будівлі та елітні готелі у центрі Праги, повідомляє zhytlonews.com з посиланням на празьку економічну газету Hospodarske noviny.

За даними газети, на місцевому ринку в цьому році спостерігається майже двократне зростання інтересу інвесторів до покупок комерційної нерухомості в Чехії. До кінця року їхній загальний обсяг може перевищити 2,5 мільярда євро.

"Що стосується Праги, то тут серед покупців комерційної нерухомості в цьому році виділяються своєю активністю росіяни", - пише Hospodarske noviny. Так, за її даними, власником елітного готелю Augustine стала кілька місяців тому російська компанія GledenInvest. 100 номерів цього готелю розкидані по семи історичним будівлям, включаючи монастир ордена августинців XIII століття.

Якийсь приватний інвестор з Росії, повідомляє газета, придбав нещодавно за 46,5 мільйона євро старовинну будівля в нижній частині Вацлавської площі, що носить нині назву City Palais. З червня в руках російських власників знаходиться один з найвідоміших готелів чеської столиці - п'ятизірковий Savoy.

На знамениту будівлю ТЦ "Слов'янський дім" (Slovansky dum), яка фактично відкриває центральну вулицю Na Prikope, одну з найдорожчих в Європі за ціною комерційної нерухомості, за даними газети, також претендує російський бізнесмен.

За даними експертів з консалтингової компанії CBRE, більшість росіян не прагнуть афішувати свої вкладення в празьку нерухомість, зазвичай залишаючись в тіні заявлених в якості покупців чеських бізнесменів. Празькі ріелтори не бачать в цьому нічого поганого, вважаючи подібну манеру оформлення угод дуже поширеною у світі практикою.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1473 | Додав: abel | Теги: Slovansky dum, Na Prikope | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]