21:34
Росстат: 500 тисяч росіян живуть у вагончиках, баржах, чумах і ярангах, 64 тисячі - бомжі


Півмільйона росіян змушені жити у вагончиках, баржах, готелях, чумах і юртах, а у 64 тисяч чоловік взагалі немає даху над головою. Про це йдеться в доповіді Росстату, заснованому на підсумках Всеросійського перепису населення 2010 року, повідомляє "Российская газета".

Перепись показала, що живуть росіяни в найрізноманітніших, часом неймовірних умовах. Так, 1,8 мільйона людей прописані в дитячих будинках, інтернатах, будинках пристарілих, казармах, в'язницях і монастирях. 64 000 опитаних виявилися бомжами, які живуть на вулиці.

Основним типом житла серед російських громадян залишається як і раніше окрема квартира - в таких "хоромах" проживає 96,3 мільйона чоловік (майже 68%). У приватних будинках мешкає 37,6 мільйона чоловік. Як не дивно, але в період з 2002-го по 2010 рік збільшилося число росіян, що живуть у комунальних квартирах. Найбільше комуналок в Санкт-Петербурзі (у них проживають 9,3% городян), Чувашії (5,3%), Кіровській області (3,8%). А ось у гуртожитках росіяни жити більше не хочуть - їх число скоротилося у всіх суб'єктах Росії, крім Чечні і Адигеї.

Цікавий факт: 31000 людей постійно живе в готелях, майже половина з яких в Москві. В інших нетрадиційних місцях проживання - вагончиках, баржах, чумах, ярангах, юртах - мешкає 404 000 росіян. Радує те, що це в два рази менше, ніж у 2002 році.

Відомо, що для комфортного проживання число житлових кімнат у приміщенні повинно перевищувати число членів сім'ї. У таких умовах в  країні проживає більше 13 мільйонів сімей, майже у 17000000 кількість кімнат дорівнює кількості членів сім'ї, у 21 мільйони - кількість проживаючих більше кількості кімнат. За даними перепису, в кожній кімнаті в Росії проживає зараз в середньому 1,2 людини. Треба сказати, що 12% сімей, що складаються з трьох і більше осіб, туляться в одній кімнаті або навіть частині кімнати. А за критеріями ООН це є однією з ознак трущобного житла.

Майже 38% росіян живуть у старих будинках, побудованих до 1957 року. Найбільше таких будов у Калінінградській, Ростовській, Іванівській, Тверській, Тульській областях. У нових будинках, побудованих після 2002 року, мешкають всього 5,7% населення. Найбільше новобудов в Інгушетії, Дагестані і Ненецькому автономному окрузі.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1647 | Додав: adminA | Теги: Юрта, Роcсия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]