18:17
Садибі "Архангельське", яка опинилася під загрозою забудови, нарешті накреслили охоронні кордони


Межі садиби "Архангельське" в Підмосков'ї тепер позначені на карті із зазначенням точних географічних координат, повідомляється на сайті уряду Московської області.

Спочатку кордони садиби були затверджені постановою обласного уряду від 30 травня 2011 року. Описова частина кордонів була недосконалою, тому навколо території Архангельського виникали суперечки. З урахуванням вимог федерального законодавства тимчасово виконуючий обов'язки губернатора Московської області Андрій Воробйов дав доручення обласному Міністерству культури визначити чіткі межі і зони охорони всіх об'єктів культурної спадщини Підмосков'я, уточнили в прес-службі.

"Обласний уряд одноголосно схвалив проект постанови" Про затвердження меж території та зон охорони пам'ятки історії та культури - ансамблю садиби "Архангельське" Красногорського району ". Тепер кордони садиби" Архангельське "будуть позначені на карті із зазначенням географічних координат поворотних точок", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається в матеріалі, в даний час фахівці обласного та федерального Міністерств культури уточнюють зону охорони пам'ятки, яка також повинна містити координати поворотних точок.

"Після завершення цієї процедури відомості про садибу" Архангельське "будуть внесені до державного кадастру. Надалі будь-які зазіхання на територію цього об'єкта культурної спадщини будуть виключені", - йдеться в повідомленні.

Садиба "Архангельське" - палацово-парковий ансамбль кінця XVIII століття, що є об'єктом культурної спадщини федерального значення. Садиба розташована в Красногорському районі Московської області в двох кілометрах від Красногорська. У 1810 році Архангельське придбав князь Микола Юсупов. Гідним обрамленням палацового комплексу є парк, завдяки якому садибу називають "підмосковним Версалем".

Нагадаємо, що громадські організації вже понад 10 років ведуть боротьбу за збереження садиби, де, незважаючи на рішення судів, тривають незаконні вирубки лісу та незаконне будівництво. Нещодавно в ситуацію втрутився Володимир Путін.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1708 | Додав: adminA | Теги: садиба Архангельське | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]