13:36
Середньостатистична сім'я в Москві зможе купити дешеву квартиру лише через 20 років накопичень

Середньостатистична сім'я в Москві зможе поліпшити свої житлові умови лише через 20 років. Але для більшої частини працездатного населення Москви ринкові способи поліпшення своїх житлових умов недоступні.

Як повідомив на другій всеросійській нараді з розвитку житлового будівництва перший заступник керівника Департаменту містобудівної політики Москви Олег Риндін, "згідно з цільовою програмою "Житло" середня вартість стандартної однокімнатної квартири площею 54 квадратних метра повинна бути доступною, якщо її вартість не перевищує сукупного грошового доходу сім'ї з чотирьох осіб за чотири роки".

Але середня вартість квадратного метра в Москві становить 180 тисяч рублів, а, за даними статистики за минулий рік, середньомісячний дохід москвича становить 47 тисяч рублів.

"В результаті сім'я з двох працюючих осіб, і яка має двох дітей зможе купити стандартну однокімнатну квартиру не менш ніж через 20 років", - сказав Риндін.

Він звернув увагу, що поліпшити житлові умови для більшого числа громадян допоможе розвиток орендного житла, програму для якого необхідно розробити на федеральному рівні.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1432 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]