15:04
Шуховську вежу демонтувати не будуть: влада РФ готує міжнародний конкурс проектів з її реставрації

У питанні вирішення проблеми збереження Шуховської вежі на Шаболовці в столиці Росії Москві, схоже, нарешті намітився прогрес, повідомляє громадський рух "Архнадзор", публікуючи офіційна відповідь Мінкомзв'язку РФ, з якого можна зробити висновок, що після наради в уряді Росії, яка відбулася в середині червня, ідеї демонтажу і перенесення вежі на інше місце більш не актуальні.

У листі міністерства йдеться, що 16 червня в уряді РФ відбулася нарада за участю представників Мінкомзв'язку, уряду Москви, а також нинішнього користувача - ФГУП "РТРС", на якому ухвалено рішення провести протиаварійні заходи, що забезпечують "фізичну схоронність" Шуховської вежі, за рахунок власних коштів ФГУП "РТРС".

Також, згідно з документом, Мінкультури РФ спільно з Мінкомзв'язку РФ і урядом Москви доручено забезпечити проведення відкритого міжнародного конкурсу проектів з реставрації та подальшого використання Шуховської вежі і підготувати пропозиції щодо визначення джерел фінансування проекту-переможця.

Як зазначає "Архнадзор", саме на виконанні ФГУП "РТРС" своїх охоронних зобов'язань по об'єкту культурної спадщини та проведення міжнародного конкурсу проектів реставрації та нового використання Шуховської вежі наполягали експерти та захисники міста з самого початку дискусії про долю унікальної пам'ятки.

Нагадаємо, раніше Мінкомзв'язку підготувало скандальний законопроект про переміщення Шуховської вежі в нове місце і проведенні ремонтно-відновлювальних робіт "в режимі реставрації". Російські та зарубіжні експерти з архітектури заявили, що демонтаж і перенесення вежі рівносильне знищенню пам'ятника.

Шуховська вежа на вулиці Шаболовці в Москві, зведена в 1919-1922 роках, - найвідоміша із споруд російського інженера Володимира Шухова. Вона є всесвітньо відомим пам'ятником інженерної та архітектурної думки, унікальні конструктивні рішення, розроблені Шуховим, до цих пір використовуються при будівництві висотних споруд. За час свого існування вежа жодного разу серйозно не реставрувалася.

Навесні представник ФГУП "Російська телевізійна і радіомовна мережа" (РТРС), у віданні якого знаходиться вежа, заявив, що без капітального ремонту вона може стати аварійної протягом двох-трьох років.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість зірок | Переглядів: 1624 | Додав: abel | Теги: шуховская башня, Шуховська вежа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]