16:05
Скандальна "дача Ткачова" на березі моря обзавелася стадіоном і аквапарком з колючим дротом

Активісти з "ЕкоВахти" на Північному Кавказі опублікували звіт про свою нову інспекцію загадкового об'єкта на узбережжі Чорного моря, неофіційно відомого як "дача" краснодарського губернатора Олександра Ткачова, яка з'явилася на ділянці заповідної лісової зони, колись відкритій для прогулянок.

Нагадаємо, в червні екологи виявили, що на березі виріс високий бетонний паркан, і припустили, що там незабаром з'явиться закритий причал для господарів і гостей "дачі". Однак під час нової інспекції 22 липня з'ясувалося, що ділянка берега, який ще зовсім недавно вдавав із себе територію дикої природи, перетворилася на стадіон. Також на березі з'явився аквапарк і волейбольний майданчик.

"З боку бухти Інал на кордоні захопленої ділянки виріс бетонний паркан, від якого в море відходить мовляв з встановленим поверх дерев'яним парканом. Для повного захисту цієї ділянки берега від простих громадян Росії на лінії паркану була побудована також будка охорони з охоронцями, які цілодобово чергують в ній" , - описують побачене активісти.

Вони додають, що на прилеглому до будки крутому прибережному схилі спочатку встановлений паркан був демонтований. Замість паркану схил покритий Стілгрід - "протиерозійною" металевою сіткою, укріплену кільцями із сталевих тросів. Пройти схилом, покритим такою сіткою, неможливо, повідомляють екологи.

"Стілгрід встановлюють на схилах, де можуть бути каменепади, однак порослий лісом схил над "дачею Ткачова" не відноситься до камнепадонебезпечних. Сітку встановити не проти каменепадів, а проти людей. При цьому на верхній пологій частині схилу, закритою від очей охороною, на додаток до Стілгрід все одно встановлено огорожу з паркану і колючого дроту. "Ноу-хау" з покриттям схилу Стілгрід впроваджено з очевидною метою - щоб у контрольних органів було формальна підстава стверджувати, що "суцільної огорожі навколо ділянки немає", - йдеться в повідомленні "ЕкоВахти".

Активісти додають, що в ста метрах від нового паркану в сторону бухти Інал на приморському схилі зроблена підготовка до установки ще однієї огорожі - в землю вбиті і забетоновані металеві підстави для стовпів: "Так що захоплення, яке вже сталося, в цілях розширення території "дачі", очевидно, не останнє", - резюмують вони.

Нагадаємо, об'єкт, що будується в районі селища Бжід під Джубги, який офіційно числиться базою відпочинку підприємства "Агрокомплекс", створеного родичами губернатора Ткачова, привернув увагу екоактивістів близько чотирьох років тому. Наприкінці лютого 2011 року вони зробили спробу проникнути на раніше загальнодоступну територію заповідної лісової зони, але в результаті близько 20 осіб були затримані міліцією - правоохоронці їм пояснили, що це тепер приватна земля. Після цієї акції навколо скандального об'єкта почали зводити додатковий паркан.

У листопаді активісти провели чергову громадську інспекцію захопленої території лісового фонду, залишивши на паркані написи "Це наш ліс" і "Саня — злодій", відігнувши одну з його секцій. На них завели кримінальну справу за псування паркану, оцінивши збиток в 119 тисяч рублів.

У лютому 2014 року еколог Євген Вітішко був відправлений за підсумками цієї справи на три роки в колонію.

У травні активісти виявили, що металевий паркан "прирізав" до об'єкта ще частину узбережжя. У відповідь на звернення за даним фактом чиновники Міністерства природних ресурсів Краснодарського краю і департаменту Росприроднагляду по Південному федеральному округу повідомили, що паркану там немає.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1676 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]