15:51
Собянін пішов шляхом Лужкова: мерія Москви знову продає квартири з торгів. А Жириновський попросив віддати будівлю АФК "Система"

Казенне підприємство "Управління цивільного будівництва" (УЦБ), що належить владі Москви, продає житло в столиці на електронних торгах. За чотири місяці роботи продано 173 квартири приблизно на 1 млрд рублів, на аукціон виставлено ще 107 квартир вартістю близько 700 млн рублів, пишуть місцеві ЗМІ з посиланням на генерального директора УЦБ Андрія Белюченко.

Стартова ціна вказана в розпорядчих документах департаменту майна Москви - це 91100 - 110 000 рублів за 1 квадратний метр. Квартира експонується 20 днів, ще близько 10 днів відводиться на підготовку документів. Ціна - ринкова, її раз на півроку визначає незалежний оцінювач. Сказати, скільки місто заробить, Белюченко не зміг - в кожному проекті прибуток різний.

Квартири продаються вже з оформленим правом власності та з обробкою, вони розташовані в будинках, які не заплановані під цілі хвилі переселення, вся необхідна інфраструктура - в кроковій доступності, будинки забезпечені хорошою транспортною доступністю, каже Белюченко.

УЦБ виступає замовником-забудовником будівництва житла і дитячих садів за рахунок московського бюджету з 2011 року. Вона отримує бюджетні гроші у вигляді інвестицій і може розподіляти їх за законом "Про закупівлю товарів, робіт, послуг окремими видами юридичних осіб". УЦБ вже отримало від міста близько 100 млрд рублів інвестицій і ввело близько 1,5 млн кв. м нерухомості.

Опитані журналістами учасники ринку бачать в УЦБ відродження існував при попередньому мері Москви Юрія Лужкова департаменту інвестпрограм (ДІПС). Белюченко заперечує: ДІПС залучав інвесторів, квартири продавав на стадії будівництва, а у УЦБ всі будинки, квартири та нежитлові приміщення побудовані за держзамовленням.

Експерти вважають, що ціни УЦБ будуть трохи нижче ринкових і на них переорієнтуються покупці квартир в Підмосков'ї. Хоча у УЦБ в портфелі є і вдома за індивідуальними проектами в центрі міста.

Жириновський запропонував віддати ЛДПР будівлю АФК "Система" - знаменитий Будинок Жолтовського на Моховій

Голова ЛДПР Володимир Жириновський попросив віддати будівлю АФК "Система" під штаб-квартиру його партії. Про це депутат написав у своєму Twitter.

"Будівля АФК "Система" на Моховій, 13 прошу передати під штаб ЛДПР. Євтушенку офіс вже не потрібен. А я повз цієї будівлі ще на навчання ходив", - пише Жириновський.

Зазначимо, що мова йде про знаменитий Будинок Жолтовського на Моховій. Він був побудований в першій половині 1930-х років майстром нео-ренесансу і неокласицизму в радянській архітектурі Іваном Жолтовський, натхненним шедевром пізнього Відродження - лоджіями дель Капітаніо в італійському місті Віченца, побудованої Андреа Палладіо в 1571 році. Жолтовський будував житловий будинок, але його віддали посольству США, а потім "Інтуриста", а в середині 1990-х його власником стала АФК "Система". Семиповерховий будинок з колонами був неодноразово реконструйований і в підсумку від нього залишився тільки впізнаваний фасад.

Раніше голова ради директорів АФК "Система" Володимиру Євтушенкову пред'явлено звинувачення в розкраданні акцій. Суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1645 | Додав: admin | Теги: продає квартири з торгів, мерія москви | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]