22:47
Страшилки про британських ріелторів: можуть заслати злодюжок "від росіян" і привести до голого господаря
Завдяки державній програмі допомоги в придбанні житла все більше британців можуть дозволити собі придбати нерухомість, однак компетентність ріелторів залишає бажати кращого. Газета The Guardian склала добірку найбільш кричущих випадків непрофесіоналізму агентів з продажу нерухомості.
Так, в графстві Ессекс відразу три ріелторських агентства пустили на люксові об'єкти злодія, який викрав ювелірні прикраси господарів. Зловмисник видавав себе за представника багатого російського покупця і просив залишити його одного, щоб він міг переговорити з клієнтом по телефону.

Інший агент забув подзвонити власникам квартири, щоб попередити про візит потенційних покупців. Все йшло просто відмінно, поки вони не дійшли до спальні і не відкрили вбудований у стіну шафу, де ховався абсолютно голий господар.

Агентство з міста Епсом пояснило відсутність фотографій інтер'єру одного з об'єктів "хобі власника". Цей опис став хітом в Інтернеті . Висловлювалися припущення про те, що в переліку захоплень господаря може фігурувати розробка урану.

Незворушність понад усе

Ще один ріелтор провів показ будинку вартістю 800 тисяч фунтів, не усвідомлюючи, що його 55-річний господар, який приліг подрімати на диван, насправді помер. Згодом він розповів коронерам, що відчув щось недобре, але все одно продовжив показувати будинок клієнтам.

Одна сімейна пара поскаржилася на рієлтора, який провів для них показ на автопілоті.

"Спочатку він, як звичайно, розповів про опалення, проводку тощо, а потім почав говорити про можливості для розширення, для прибудови оранжереї або переобладнання горища". Проблема була в тому, що вони оглядали квартиру на 4-му поверсі 6-поверхового будинку.

The Guardian пропонує кілька порад, які допоможуть тим, хто вперше купує житло у Великобританії, не стати жертвою некомпетентних ріелторів. По-перше, слід мати справу тільки з тими агентствами, які співпрацюють з акредитованою урядом організацією The Property Ombudsman. По-друге, слід отримати рекомендації друзів і знайомих, які купували або продавали нерухомість у цьому районі. Крім того, можна самостійно оцінити вартість будинку або квартири і зв'язатися з власником безпосередньо, наприклад, просунувши свою візитку під двері.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1427 | Додав: admin | Теги: британські ріелтори | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]