20:25
У будинку, де народився Гітлер, відкриють пансіон і будуть здавати кімнати в оренду


Будинок в Австрії, в містечку Бранан-на-Інні, в якому 123 роки тому народився Адольф Гітлер, не буде проданий. У ньому буде пансіон, кімнати якого будуть здаватися в оренду.

В даний час особняк, де Гітлер провів три перші роки свого життя, знаходиться на балансі держави, яке в свою чергу орендує його у господарів будинку за 4700 євро на місяць.

У 2009 році господиня цієї триповерхової будівлі Гелінда Поммер, сім'ї якої воно належить з позаминулого століття, хотіла продати його за 2,2 мільйона євро. Викупити будинок мала намір мерія міста, щоб він не дістався покупцям, які могли б використовувати його в цілях пропаганди фашистських ідей. Але у мерії не знайшлося грошей, і продаж будівлі було відкладено. Тоді ж уряд Ізраїлю розглядав пропозицію придбати цю "колиску абсолютного Зла".
Доля будинку в Бранан довгий час знаходилася під питанням. Останні 20 років цей будинок орендувала організація, яка влаштувала тут майстерню, потім тут був пансіон для інвалідів. Однак в останній рік будинок залишався порожнім після того, як пансіон змінив свою прописку.

Колишній мер міста Бранан, Герхард Шкіба, в 1989 році пропонував перетворити будинок у музей світу і зробити його центром соціальних акцій і виставок. З цією метою перед будинком був встановлений меморіальний камінь, який було доставлено в Бранан з фундаменту Маутхаузена - концтабора, який під час Другої світової війни фашисти організували під Лінцом.

А в 2000 році австрійський історик Андреас Майслінгер виступив з новою ініціативою - відкрити на базі будинку "Музей пам'яті", який став би нагадуванням нащадкам про жахи фашистської ідеології. Однак і цей проект не був реалізований.

Нинішній мер міста заявляє, що не збирається перетворювати будинок в будь який музей, щоб уникнути його перетворення в символ фашистського культу. Як повідомляє портал Datscha Booking, влада міста просто зробить з нього варіант невеликого готелю, в якому будуть здавати в оренду апартаменти.

Адольф Гітлер народився в Браунау-на-Інні 20 квітня 1889, о 18 годині 30 хвилин в готелі "У помаранчі" - самому представницькому будинку передмістя. У ньому, в кімнаті на другому поверсі, родина Шикльгрубер і прожила до 1892 року, коли батько Адольфа отримав підвищення, і сім'я переїхала в Пассау.

У 1938 році партайгеноссе Мартін Борман оголосив цей будинок національним надбанням і створив у ньому музей нацистського мистецтва.

У 1945 році, коли американські війська звільняли Браунау-на-Інні, нацисти намагалися підірвати будинок, але зазнали невдачі.

У 1952 році будинок був повернутий колишнім власникам, сімейству Поммер, які і володіють ним досі.

Будівлю довгий час було орендовано Австрійською Республікою. Спершу тут розташовувалася бібліотека, потім - банк, школа і, нарешті, пансіон для інвалідів Lebenshilfe. Після того, як пансіон з'їхав, в Австрії розгорілися дебати про долю будинку.

Спадщина Гітлера продовжує залишатися болючою темою для влади міста. Так, у 2011 році міська рада Браунау-на-Інні повідомила, що вони знімають звання почесного городянина міста з Адольфа Гітлера, яке той отримав у 1933 році.

Уряд Ізраїлю розглядав можливість покупки будинку Гітлера

У 2009 році, коли колишній готель "У помаранчі" виставлявся на продаж, італійська неурядова організація EveryOne запропонувала уряду Ізраїлю викупити цю "колиску абсолютного Зла".

Пропозиція італійської НВО сподобалося багатим американським єврейським громадам: Шимону Пересу, Бібі Нетаньяху, міністрам і парламентаріям стали надходити електронні листи, всього близько 500.

"Будинок коштує два мільйони євро, і, якщо уряд вирішить купити його, ми надамо для внутрішньої експозиції 200 творів, що мають відношення до Шоа, - найбільшу колекцію після Меморіального центру Яд Вашем в Єрусалимі. Це буде кращий спосіб докорінно змінити значення цього місця ", - зазначалося в листах.

У МЗС Ізраїлю відреагували на звернення, заявивши, що цю "пропозицію необхідно вивчити". Тоді в інтернеті розгорнулася бурхлива полеміка. Думки висловлювалися самі різні, часом діаметрально протилежні.

Досить скептично поставилася до ініціативи історик Тель-авівського університету Діна Порат: "Держава не може купити подібний об'єкт. Це було б провокацією: ми повинні пам'ятати нашу історію, а не накладати руку на історію інших країн. Австрія сама повинна визначити правильне призначення цього місця" . Це всього лише будинок, де народився Гітлер, заявила історик, і нічого іншого. "Пам'ять живе в Освенцимі", - сказала вона.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1816 | Додав: adminA | Теги: будинку, де народився Гітлер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]