19:35
У хокеїста-єдинороса Третяка знайшлися секретні апартаменти у Майамі і загадковий бізнес з БАД

У світлі скандалу з "антимагнітським актом", а також законопроектом, що готуються, про можливу заборону російським чиновникам володіти рахунками і дорогою нерухомістю за кордоном, блогери відшукали дані про розкішну квартиру в Майамі легенди радянського хокею і давнього члена "Єдиної Росії" Владислава Третяка. Дану нерухомість хокеїст, який проголосував за "патріотичну" заборону на вивіз сиріт в США, в своїй російській декларації про доходи чомусь не вказав.

Інформація про купівлю квартири міститься на сайті адміністрації Майамі, а також на сайтах місцевих ріелторських агентств. Згідно з цими даними, 7 квітня 2009 Третяк придбав у Маямі за 1 мільйон доларів квартиру за адресою 4775 Collins Av, Unit 3601, Miami Beach, Florida 33140. Купив він її у подружжя з російським прізвищем Шарнови. На ріелторському порталі можна подивитися фотографії внутрішнього оздоблення люксових апартаментів і прекрасних видів на океан, що відкриваються з вікон . Даних про її перепродажі з тих пір немає.

Тим часом в своїй російській декларації про доходи видний єдинорос дане придбання не вказав: ні в даних за 2009 рік, ні в даних за 2011-й. За цими даними, у нього і його дружини є лише квартира в Москві, квартира в Латвії, два будинки і окремі земельні ділянки в Росії. Згідно з даними за 2009 рік, Третяк тоді заробив 285 000 462 рубля, а його дружина - 204 000 727 рублів. Ніякої інформації про 1 мільйон доларів, які були заплачені за американську квартиру, немає.

Журналіст Андрій Мальгін, що виявив всі ці речі, також у своєму блозі звертає увагу на те, що в американських документах Третяк, багато років займається в США тренерською роботою з дітьми, в якості своєї адреси під час укладання угоди купівлі-продажу квартири в Майамі вказав зовсім не московську адресу, а адресу в штаті Іллінойс: 1925 Birch Rd, Northbrook, IL 60062. Журналіст публікує у своєму блозі знімок цього будинку.

"Те, що Третьяк дійсно жив там (і не тільки коли тренував хокейну команду Chicago Blackhawks, але й пізніше), підтверджується з численних джерел. Адреса пробивається, наприклад, по фанатським форумам. Саме туди вболівальники відправляли з метою отримати автограф фотографії Третяка .. .  - пише Мальгін.

Однак, за даними реєстру нерухомості місцевого муніципалітету, цей будинок належить з 1986 року зовсім не Третьяку, а якомусь Ісаку Бергеру. Блоггер з'ясував, що Третьяк та Бергер - давні ділові партнери: "Спочатку вони разом в 2004 році (нагадаю, що Третьяк з 2003 року депутат Держдуми) організували компанію Flagship International USA LLC (з документів випливає, що Третьяк фактично сусід Бергера). Потім, в 2006 році, за цією ж адресою реєструється компанія самого Бергера ".

Це компанія Nutra Source Inc, яка спеціалізується на виробництві та постачанні в Росію біологічних добавок до їжі. Згідно з реєстром БАД, випущеним Мінздравом, препарати, які справила ця компанія, були дозволені до продажу в РФ.

"Ми знаходимо ці препарати і в реєстрі продукції, що пройшла державну реєстрацію. Це чотири БАД. Зазначено, що продукція американської компанії Nutra Source Inc розфасовується в Реутово компанією OOO" Cмірнов і Партнери "на замовлення московського OOO" Натуральне Джерело ", - пише Мальгін. При цьому OOO "Натуральне Джерело" знаходиться в Москві за тією ж адресою, що і "Академія хокею" Третяка: Нащокінскій провулок, д.12.

"Тобто в США збігається адреса пана Бергера і його фірми Nutra Source Inc. (Причому цю адресу Третяк оголошує як свою), а в Москві збігається адреса фонду Третяка і ТОВ" Натуральне Джерело ". Відразу виникає думка, що ми маємо справу з погано замаскованим бізнесом депутата ", - коментує журналіст.

Дуже пільгова академія

Мальгін також нагадує, що в 2000 році "Міжнародна спортивна академія Владислава Третяка" отримала від мера Москви Юрія Лужкова в оренду на 49 років більше восьми гектарів землі для будівництва "спортивно-дозвіллєвого центру". Причому заради Третяка владі довелося переглянути кордони природного комплексу "Ландшафтний парк Митино". Цю землю депутат-хокеїст отримав за пільговими умовами - без оплати вартості права укладання договору оренди ділянки.

"Академія" збирається спорудити на землях колишнього природного комплексу будівлю площею 118,24 тисячі кв. метрів, з яких наземна частина складе 77 000 кв. метрів. Під землею буде парковка на 1770 машин. За даними журналіста, власники всієї цієї пишноти - дві фізичні особи: Третяк, якому за законом заборонено займатися підприємницькою діяльністю, і якесь некомерційне партнерство "Сприяння співробітникам правоохоронних органів і членам їх сімей".

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1871 | Додав: adminA | Теги: апартаменти у Майамі, Третяк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]