17:08
У Манчестері добудований найбільший бізнес-центр країни, схожий на корабель і яйце


У Манчестері завершилося будівництво самого великого офісного центру на території Великобританії. Будівля, іменована One Angel Square, потяглася вгору на 72,5 метра, а його площа склала 30,5 тисячі кв. метрів.

Авторами проекту стали архітектори з лондонського бюро 3D Reid. Будова повністю виконана з міцної сталі, що дозволило обійтися без додаткових колон в атріумі будівлі і зробити конструкцію більш повітряною, передає Euromag.ru.

Зовні бізнес-центр схожий на величезний корабель, а його верхня частина, за словами архітекторів, нагадує вигляд зрізаного по діагоналі яйця. Така форма забезпечує необхідне денне освітлення, а також дозволяє акумулювати сонячну енергію з тим, щоб використовувати її вночі. Та й взагалі, будівля повністю влаштована таким чином, щоб раціонально використовувати природні ресурси.

Фасад будівлі One Angel Square має подвійне покриття, яке дозволяє витрачати менше енергії на опалення і разом з тим забезпечує природну вентиляцію. У будівлі також розташована система переробки дощової води.

Внутрішній простір приміщення організовано таким чином, що дозволяє розмістити до 4000 співробітників. Концепція екобезпеки виражена не тільки в будові офісного центру, але й у відношенні до його працівників. Керівництво охоче заохочує всіх, хто використовує велосипеди та громадський транспорт замість особистих автомобілів, а архітектори з цієї нагоди передбачили велосипедну стоянку, розраховану на 105 місць.

One Angel Square - це, безумовно, прорив у сфері будівництва бізнес-центрів, про що свідчать як позиція в шорт-листі World Architecture Festival Awards 2012 року, так і інші нагороди, які проект зібрав за останні два роки

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1791 | Додав: adminA | Теги: Манчестер. бізнес-центр країни, корабель і яйце | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]