18:57
У московських парках поставлять прозорі кабінки, в яких можна ховатися від маніяків


Всі московські парки можуть оснастити кабінками безпеки - спеціальними прозорими боксами з яскравим освітленням усередині, в яких гуляючі пізнім вечором громадяни зможуть сховатися від неприємностей. Про це розповів керівник Департаменту культури Москви Сергій Капков газеті "Известия". Пілотним повинен стати парк "Сокольники", де може з'явитися до 50 таких точок.

Кабінки хочуть зробити з міцного скла, обладнати кнопками тривоги і можливістю зв'язку з оператором, який вкаже дорогу тим, хто заблукав чи викличе наряд міліції для потрапившого в біду. Ідею поставити такі бокси також розглядають в сумно відомому Бітцевському лісі.

Як розповів Сергій Капков, світлові кабінки можна розмістити у віддалених куточках великих столичних парків. "Ми це розглядаємо в рамках комплексної безпеки, - говорить Сергій Капков. - Подібні пункти добре поширені в світовій практиці, наприклад, на гірськолижних курортах в Альпах".

Пілотні точки безпеки можуть з'явитися в парку "Сокольники", який є одним з найбільших в Європі і займає понад 500 гектарів.

"Це колишні царські господарства, - продовжує керівник Департаменту культури. - У ньому є партерна частина, безпечна і освітлена, а ще є" дика "частина, там тільки доріжки та ліс".

Крім "Сокольников", точки безпеки, за словами Сергія Капкова, будуть актуальні для Ізмайловського парку, який займає велику територію від метро "Ізмайлово" до "Перово".

Ідея використання світлових кабінок в Москві народилася в столичному архітектурному бюро Wowhaus. Спочатку передбачалося, що вони будуть суміщені з туалетами. Представник компанії розповів, що світлові кабінки проектувалися для Бульварного кільця. Однак архітектор зазначив, що якщо міській владі цікаво, то вони готові модернізувати їх під потреби парків.

"В якості експерименту у нас можна було б поставити три кабінки, а якщо ідея приживеться, то таких блоків знадобиться близько 50, - говорить директор парку" Сокольники "Андрій Лапшин. - Їх треба поставити в місця, добре відвідувані влітку, але де малолюдно пізньої восени і взимку, наприклад, близько Путяївських ставків. Якщо там щось трапиться в міжсезоння, то людині доведеться бігти пару кілометрів до найближчого світла. В такому випадку цією кабінкою можна було б скористатися ".

Скляні куби пропонується оснастити дверима, які в разі небезпеки можна було б закрити зсередини в очікуванні прибуття поліції.

За оцінкою екс-глави НИиПИ Генплану Сергія Ткаченка, мінімальна ціна створення такої кабінки складе 150 тисяч рублів. Експерт відзначив, що вартість зросте, якщо треба буде прокладати підземні електричні мережі для проведення до точки світла і телефонного зв'язку. Таким чином, на установку 50 "острівців" безпеки в "Сокольниках" потрібно близько 7,5 мільйона рублів.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1628 | Додав: adminA | Теги: прозорі кабінки, парках | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]