13:45
У Москві ліквідована половина ТСЖ. Названий головний "борець року" з комунальниками із зірок шоу-бізнесу


Кількість товариств власників житла в Москві в 2012 році скоротилася з 8000 до 4,3 тисячі після проведених перевірок. Про це повідомив на прес-конференції напередодні начальник Мосжилінспекції Олег Кичик.

Він уточнив, що на початок 2012 року в Москві було зафіксовано 8,148 тисячі ТСЖ, з яких близько половини виявилися фіктивними і були ліквідовані.

У підсумку, за його даними, на сьогоднішній день в столиці існує близько 4,3 тисячі ТСЖ. Разом з тим близько половини з них не відповідають законодавчим нормам.

"Перевіривши ці ТСЖ, ми направили понад 2,5 тисячі приписів про усунення протиріч законодавчим нормам, проте 927 товариств ніяк не реагують на наші приписи", - сказав Кичик. Його цитує РІА "Новости".

Таким чином, у разі якщо ТСЖ не відреагують на приписи Мосжилінспекції, в 2013 році в Москві може залишитися тільки близько 3,5 тисячі товариств.

Начальник Мосжилінспекції додав, що в цьому році 82 управляючі компанії були оштрафовані на 300 тисяч рублів кожна, а їх керівники - на 50 тисяч рублів за нерозкриття інформації. При цьому чотири керівники компаній були дискваліфіковані.

Дискваліфіковані керівники, пояснив Кичик, протягом року не мають права займати посади в сфері ЖКГ.

Чим обернеться ліквідація ТСЖ

Ліквідація ТСЖ не повинна спричинити за собою якихось проблем для мешканців. "Гроші на рахунках ТСЖ - власність мешканців будинку, відповідно, вони передаються реорганізованому, знову сформованому ТСЖ або повертаються мешканцям, які розпоряджаються ними на свій розсуд, у тому числі вносяться під новостворене ТСЖ", - пояснив порталу BFM.ru голова колегії адвокатів Костянтин Трапаідзе,.

"Якщо рахунки були сформовані неправильно (вартість послуг завищена і т.д.), то може бути проведено перерахунок, найчастіше так і відбувається. Або старі рахунки анулюються, виставляються нові (перелічені), а та частина, яку мешканці переплатили, може піти в рахунок майбутніх послуг. На практиці без взаємної згоди і компромісів ці конфлікти, як правило, вирішуються у судовому порядку ", - пояснив юрист.

"По кожному зверненню ми проводимо перевірку. Без загальних зборів власників і згоди двох третин власників правління ТСЖ може включити додаткову оплату за свої послуги", - нагадав представник Мосжилінспекції.

"Борець року номер один" з ТСЖ "

Самим відомим борцем з незаконним ТСЖ в цьому році можна визнати співачку Лоліту Мілявську. У листопаді суд за позовом Лоліти виніс рішення про ліквідацію ТСЖ, оскільки воно було створене з порушенням прав мешканців, пише BFM.ru. Як нагадує видання, це знамените ТСЖ "Таганська площа", яке раніше намагалося стягнути з співачки суму трохи менше півмільйона рублів, яку та нібито заборгувала за загальнобудинкові потреби та за несплату членських внесків.

Адвокат співачки Світлана Батонькіна зазначила, що Лоліта щомісяця платить керуючій компанії за 15 тисяч рублів комунальних платежів, у платіжці в тому числі є рядок "експлуатація будинку". Вона не згодна з вимогою ТСЖ платити щомісяця ще по 10 тисяч рублів як членських внесків.

Як розповіла BFM.ru Батонькіна, рішення суду вже отримано на руки, і зараз чекає домогтися фактичної ліквідації ТСЖ, що далеко не сама проста справа. Не виключено, що доведеться подавати ще один судовий позов, зазначила вона.

У правлінні ТСЖ збираються оскаржити рішення суду. Крім того, як розповіла BFM.ru член правління ТСЖ "Таганська площа" Людмила Бахар, згідно з роз'ясненням податкової інспекції N46, ліквідація ТСЖ не може бути здійснена на вимогу фізичної особи.

Фінальна точка в ліквідації будь-якого підприємства і ТСЖ, зокрема, - виняток компанії з реєстру юридичних осіб, цю процедуру проводить ФНС. Мосжилінспекція теж зверталася до суду з позовом про ліквідацію ТСЖ "Таганська площа", але позов Мілявської був поданий раніше, тому позов інспекції призупинили, а після винесення рішення про ліквідацію його відкликали.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість зірок | Переглядів: 1704 | Додав: adminA | Теги: житла в Москві | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]