09:15
У пресі РФ підрахували, скільки доведеться платити за квартиру згідно з новим податком Васильєвій, Яровій та Навальному

На цьому тижні Мосміськдума ухвалила новий податок на нерухомість, який вводиться в 2015 році і буде стягуватися не з інвентаризаційної, а з кадастрової вартості житла, більш наближеної до ринкової. Перші платіжки повинні прийти в 2016 році. Приблизні розрахунки цього податку для простих москвичів вже не раз публікувалися в пресі, а ось місцева газета вирішила підрахувати, скільки доведеться викласти державі за свої квартири відомим жителям столиці Росії.

Наприклад, знаменита квартира художниці, поетеси, співачки і фігурантки кримінальної справи "Оборонсервісу" Євгенії Васильєвої знаходиться на Молочному провулку, 6, в центрі Москви. Чотири житлові кімнати, кабінет, бібліотека та гардеробні вмістилися на площі 192 квадратні метри. Вартість такої квартири, за оцінкою ріелторів, становить 245 400 000 рублів (приблизно 6,1 млн доларів). У даному випадку податковий коефіцієнт буде 0,3%. Щорічний податок складе близько 740 тисяч рублів. Якщо ж ця квартира у Васильєвої - єдина, то діє пільга - мінус 20 квадратних метрів. У цьому випадку податок знизиться до 660 тисяч рублів.

Чималі гроші доведеться викласти і сім'ї депутата Держдуми від "Єдиної Росії" Ірині Яровій, яка в 2006 році, як з'ясувала преса, придбала квартиру в елітному будинку "Тверська плаза", оформивши її на дочку. На той момент квартира коштувала 36 млн рублів, зараз - приблизно в три рази більше. Якщо відштовхуватися від вартості 108 млн рублів, податок складе близько 320 тисяч рублів. Ставка знову ж буде 0,3%.

А ось опозиціонер Олексій Навальний живе в панельному будинку на Люблінській вулиці у спальному районі Мар'їно. Площа його квартири - 78,5 квадратних метра. Вартість "квадрата" цілком скромна - приблизно 158 тисяч рублів. Загальна ціна квартири - 12,4 млн рублів (ставка - 0,15%). З пільгою в 20 кв. м. податок складе приблизно 13,8 тисяч рублів, без пільги - 18,6 тисяч рублів.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість політиків | Переглядів: 1437 | Додав: abel | Теги: Нерухомість, податок на нерухомість, новий податок на нерухомість, новий податок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]