15:03
В світі набирає популярність "політичний туризм": покататися на лижах в Афганістані, подивитися "путінську Росію"

Останні кілька років попит на екстремальний туризм, включаючи поїздки в політично нестабільні регіони, зростає на 65% на рік і його оборот оцінюється вже в 263 млрд доларів, пише журнал "Комерсант Гроші" і наводить деякі приклади.

Зруйноване місто Ель-Кунейтра в нейтральній зоні на ізраїльсько-сирійському кордоні довгий час було практично нежилим. Однак після початку громадянської війни в Сирії туди потягнулися туристи, залучені можливістю з безпечної висоти поспостерігати за бойовими діями.

"Люди приїжджають сюди щодня, щоб побачити шоу", - розповідає гід Кобі Маром, колишній ізраїльський військовослужбовець.

За словами Філіпа Стоуна, директора Інституту з вивчення чорного туризму (графство Ланкашир, Великобританія), бойові дії притягували роззяв ще за часів битви при Ватерлоо, однак зараз ми спостерігаємо комерціалізацію цього явища, воно поступово стає частиною туристичної індустрії.

Створена в 2006 році британо-пакистанська компанія Untamed Borders пропонує з'їздити в гірські райони Пакистану, покататися на лижах в Афганістані, відвідати Дагестан і Чечню. Тривалість поїздок - від п'яти днів до декількох тижнів, вартість - 1,6-3 тисячі фунтів стерлінгів.

Кореспондент The New York Times Ніколас Вуд в 2009 році кинув журналістику і заснував компанію Political Tours, яка організовує подорожі для туристів, які цікавляться світовою політикою. Приміром, у неї є маршрути "Лівія: після революції" (зараз припинений з міркувань безпеки) і "Путінська Росія" (3,2 тисячі фунтів). А британська компанія Uniquely.Travel, націлена на індивідуальних туристів, створює онлайн-додатки для незвичайних подорожей. Так, вже готовий онлайн-гід по Північній Кореї, готуються подібні путівники по Ірану і М'янмі.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1555 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]