18:48
Влада Москви виставили на торги право оренди 4 пам'яток культури - "по рублю за 1 кв. м"


Столичний уряд виставив на торги право пільгової оренди чотирьох пам'ятників культури, що знаходяться у незадовільному стані, передає РИА "Новости" з посиланням на Департамент міського майна.

На початку 2012 року Москва вирішила надавати інвесторам, готовим вкласти гроші в реставрацію аварійних будівель-пам'яток, пільгову ставку на їх оренду - 1 рубль за квадратний метр. Орендар виплачує орендну плату, встановлену в ході торгів, за свій рахунок проводить наукову реставрацію об'єкта, після чого починає діяти "пільгова" вартість найму.

Для всіх об'єктів, виставлених на торги, встановлено функціональне призначення: адміністративне, освітнє, культурно-просвітницьке, громадське харчування, готель. Торги відбудуться на майданчику Тендерного комітету, прийом заявок здійснюється до 8 липня 2013 року, зазначають у департаменті. Дата проведення торгів поки не визначена.

Зокрема, на торги виставлено право пільгової оренди "Садиби С.І. Пашкова" - двоповерхового цегляного будинку площею 380 квадратних метрів на Чистопрудному бульварі, будинок 12, корпус 7а. У 1811 році в цьому будинку народилася поетеса Євдокія Сушкова (Ростопчина), а в 1831 році садибу відвідував Олександр Пушкін. Початкова ціна лота становить 2,89 мільйона рублів.

Крім того, за початковою ціною 7,827 мільйона рублів пропонується в оренду головну будівлю Фряновської бавовнопрядильної мануфактури Залогіних площею 1,15 тисячі квадратних метрів, розташовану на вулиці Воронцовська, будинок 19А, будова 2. А за 10,821 мільйона рублів продається право оренди триповерхового цегляного будинку кінотеатру "Слава" площею 2,75 тисячі квадратних метрів на шосе Ентузіастів, будинок 58.

Також на торги за пільговою орендою виставлений об'єкт культурної спадщини регіонального значення "Велика Помаранчева оранжерея - житловий будинок учнів Московської Військово-фельдшерської школи" за адресою: Госпітальна площа, будинок 1/10. Це двоповерхова цегляна будівля площею 1,59 тисячі квадратних метрів. Мінімальна ціна лота становить 5,707 мільйона рублів

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1987 | Додав: adminA | Теги: право оренди 4 пам'яток культури | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]