16:18
Влада РФ побоюється злити населення податком на нерухомість до нових виборів, зізнаються чиновники пресі
Уряд хоче звільнити пільговиків від нового податку на нерухомість до 2020 року. Між тим впровадження самого податку затягується - він навряд чи запрацює раніше 2015 року.
Як повідомляють російські ЗМІ, введення податку на нерухомість громадян обговорювалося на нараді у першого віце-прем'єра Ігоря Шувалова минулого тижня. Вирішено доопрацювати проект закону і повторно внести його в уряд до кінця листопада.

Основне рішення - зберегти існуючі пільги як мінімум до 2020 року, говорить один з чиновників. Ця пропозиція Шувалова, зазначає співробітник адміністрації президента.

"Щоб (закінчення дії пільг) на післявиборчий період припало", - пояснив пресі учасник наради.

Податок на нерухомість фізичних осіб буде стягуватися не з інвентаризаційної, а з кадастрової вартості нерухомості, яка більш наближена до ринкової. Зараз ставка - до 2% від інвентаризаційної вартості нерухомості. За проектом максимальний податок для житлових будівель і приміщень - 0,1%, для нежитлових - 0,5%. Для земель під житло, дачі та сільське господарство ставка не повинна перевищувати 0,3% кадастрової вартості ділянки, для земель під інші цілі - 1,5%. При ставці 0,1% податкове навантаження складе 1466 рублів з квартири. У Москві при середній вартості 1 квадратного метра близько 160 000 рублів за квартиру площею 55 квадратних метрів доведеться заплатити 5600 рублів на рік.

Спочатку, згідно з внесеним Мінфіном РФ в уряд законопроекту, всім власникам житла надавалося вирахування в 20 квадратних метрів на кожну квартиру, будинок і дачу. Для пільговиків (ветерани, пенсіонери, інваліди, Герої Радянського Союзу, чорнобильці та інші) він більше: 30 квадратних метрів - з житла, 1000 квадратних метрів - з землі, та одержати відрахування можна тільки на одну квартиру (дачу) і на одну ділянку. Зараз пільговики повністю звільнені від сплати податку на майно.

Тим часом тривале обговорення нового податку на нерухомість все більше віддаляє його введення, хоча президент Володимир Путін у посланні до Федеральних зборів РФ обіцяв регіонам можливість переходу до оподаткування з кадастрової вартості з 2014 року. Для цього закон повинен бути ухвалений до 1 грудня, що малоймовірно, зазначають експерти. Раніше вони прогнозували, що квитанції на сплату нового податку на нерухомість прийдуть не раніше 2016 року.

Нагадаємо, раніше в пресу просочилася інформація про те, що кремлівські юристи теж вважають, що в запропонованому вигляді проект про податок на нерухомість помітно збільшує податкове навантаження на фізичних осіб, що може спричинити зростання соціальної напруженості. У зв'язку з цим Державно-правове управління президента РФ як раз таки запропонувало повне звільнення від податку пільговиків, додавши до їх лав військовослужбовців. А для всіх інших - збільшити податкові відрахування. Можливо, ці пропозиції з Кремля і обговорювалися у Шувалова.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1517 | Додав: admin | Теги: податок на нерухомість, влада рф | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]