14:16
"ВТБ Арена" у Москві зазнала змін через те, що не прийматиме матчі ЧС-2018 з футболу


Архітектор Девід Маніка вже майже 20 років займається проектуванням спортивних споруд. Але ця "вузька" спеціалізація його, здається, нітрохи не засмучує.

"Це єдиний тип будівель, який я по-справжньому люблю. Спортивні споруди - той вид архітектури, який би я назвав "живим" мистецтвом", - говорить Маніка.


У його скарбничці проектів - стадіон у столиці Катару Досі, який претендує на проведення Чемпіонату світу з футболу 2022 року, "Арена Мерседес-Бенц" у Шанхаї, Пекінська олімпійська баскетбольна арена, "Арена О2" в Лондоні і, звичайно, реконструкція стадіону "Динамо" в Москві.


Як обіцяє американський архітектор, після завершення проекту "Динамо" перетвориться на футуристичний і навіть фантастичний стадіон, який не має аналогів у світі.


Якою буде "ВТБ Арена" (офіційна назва проекту), від чого вирішили відмовитися проектувальники після того, як стадіон не потрапив до списку московських майданчиків ЧС-2018 з футболу і чому "Динамо" буде унікальним спортивним об'єктом навіть у світових масштабах, Маніка розповів в інтерв'ю.


- Девід, добрий день! Нещодавно меру Москви Сергію Собяніну показали, як змінився проект реконструкції стадіону "Динамо" після того, як стало ясно, що на ньому не буде проходити чемпіонат світу з футболу. Розкажіть, у чому різниця між старим і новим варіантом проекту?


- Як ви напевно знаєте, попередній варіант припускав будівництво футбольної арени на 45 тисяч місць, призначеної для проведення чвертьфінальних матчів чемпіонату світу з футболу. Після того, як "ВТБ Арена Парк" не потрапив в остаточний список майданчиків для ЧС-2018, зникла необхідність так ретельно дотримуватися всіх вимог ФІФА, як потрібно було раніше, і ми змогли скоротити число посадочних місць на футбольній арені до 27 тисяч. Звичайно, будівля як і раніше має відповідати основним правилам, за якими будуються сучасні стадіони, але ми можемо не виконувати найбільш жорсткі умови. У будь-якому випадку футбольна арена буде відповідати всім вимогам УЄФА.


Я згоден з думкою експертів ФІФА про те, що в Москві матчі чемпіонату світу можуть приймати не більше двох стадіонів - в іншому випадку її транспортна інфраструктура буде явно перевантажена. Задоволений я рішенням ФІФА й тому, що швидка адаптація до скорочених вимог щодо кількості місць дозволила значно поліпшити наш проект в інтересах жителів і міста.


- Наскільки я знаю, у новому варіанті проекту ви вирішили відмовитися від повороту футбольної арени, так що тепер вона буде розташована так само, як і старий стадіон "Динамо"...


- Таким чином ми змогли краще вписати стадіон в забудову, якого його оточує і наблизити проект до старого, історичного стадіону.


- До речі, а чому до Ленінградському проспекту ближче вирішили розташувати саме малу арену, а футбольне поле буде далі, в оточенні Петровського парку?


- Ми вважаємо, що мала арена буде використовуватися набагато частіше через свою багатофункціональності. А ось домашніх матчів на футбольній арені буде досить небагато. Логічно було наблизити частина стадіону, куди будуть частіше приходити люди, до великої транспортної магістралі.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1624 | Додав: admin | Теги: ВТБ Арена, Москва | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]