11:23
"З томатом з 1950-х": в Іллінойсі продається гігантська вежа-пляшка кетчупу на ніжках. ВІДЕО

В Коллінсвілль, штат Іллінойс США, виставлений на продаж найбільш впізнаваний символ міста - водонапірна вежа Brooks Catsup Bottle Water Tower, зроблена у вигляді пляшки кетчупу. І хоча справжнього соусу в ній, звичайно, ніколи не було, вона гордо носить звання найбільшої в світі пляшки кетчупу.

Висота вежі разом зі сталевою вишкою становить 50 метрів, з яких близько третини припадає на саму бутель об'ємом 100 тисяч галонів, або 450 тисяч літрів. Пляшка продається разом з вишкою, крім того, до лота додається розташований внизу сарай. За все про все нинішній власник Ларрі Еккерт просить 300 тисяч доларів, передає The Daily News. Це величезна сума, але вона взята не зі стелі.

Справа в тому, що вежа - визнаний історичний пам'ятник в стилі так званої архітектури "Новелти" (novelty architecture). Вежа була побудована компанією Caldwell Tanks в середині минулого століття для постачання водою заводу з виробництва кетчупу Brooks, що знаходився поблизу, одну з пляшок якого вона і відтворює.

У 1993 році власники заводу порахували, що стара вежа їм більше не потрібна, і спробували збути її владі міста Коллінсвілл. Але ті не захотіли брати її до себе на баланс, тому що довелося б за свій рахунок проводити дорогу реконструкцію. Але вежу не дали образити волонтери, які зібрали на ремонт 80 тисяч доларів. Він був дійсно проведений, і в 1995 році башта офіційно була внесена до Національного реєстру історичних місць США.

Сьогоднішній її власник, Ларрі Еккерт, розраховує, що новий господар буде поводитися з пам'ятником дбайливо і збереже його нащадкам.

На пляшку, до речі, можна забратися і пострибати на кришечці:

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1408 | Додав: abel | Теги: Brooks Catsup Bottle Water Tower | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]