12:04
За останні півроку ціни на вторинному ринку нерухомості Києва знизилися на 15%

Початок осіннього сезону не сприяв пожвавленню активності на ринку нерухомості Києва. Незважаючи на ознаки скорочення темпів спаду економіки і відносну стабільність на валютному ринку, вартість вторинного житла в столиці продовжує знижуватися. Медіанна ціна у вересні опустилася на три чверті відсотка, а загальне падіння цін пропозиції з початку року досягає 15%.

Основний попит в Києві як і раніше зосереджений в найбільш дешевому сегменті житла - до 40 тисяч доларів. Так, у вересні ціни на однокімнатні квартири продовжували знижуватися більш швидкими темпами, ніж на інші об'єкти. За місяць медіанна ціна пропозиції "одиничок" знизилася до $ 1280 за 1 кв. м, при середньому падінні для всіх груп житла на 0,72% - до $ 1378 за 1 кв. м. В цілому, з початку 2015 року медіанна ціна квадратного метра всіх квартир на вторинному ринку знизилася майже на 16%, при більш високій корекції в групі однокімнатних — 18,5%.

Крім того, минулого місяця спостерігалися істотні зміни характеристик попиту на ринку Києва. Частка запитів в ціновому діапазоні до $ 40 тисяч зросла з 58% у серпні до 67% у вересні. В цей же час частка запитів житла в діапазоні $ 60-80 тисяч знизилася з 29% до 12%.

У порівнянні з січня 2015 року інтерес до найбільш дешевим об'єктам збільшився на 60%. Більш дорогі квартири, вартістю понад $ 80 тис, як і раніше залишаються мало затребуваними. Протягом трьох кварталів інтерес користувачів до них впав у п'ять разів. Що стосується попиту за кількістю кімнат, у вересні 47% відвідувачів спеціалізованого порталу розглядали для покупки однокімнатні квартири, 38% - двокімнатні. З початку року інтерес до малогабаритних об'єктів на вторинному рику зріс майже на третину.

Згідно із прогнозом експертів, існуючі тенденції на ринку нерухомості Києва продовжать свій розвиток, як мінімум, і в найближчі півроку. У той же час навіть в умовах низької активності покупців квартири з раціональними планувальними рішеннями, що пропонуються за справедливими цінами, залишаються затребуваними і реалізуються відносно швидко.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини нерухомості | Переглядів: 1316 | Додав: abel | Теги: ціни на квартири в києві, ціни на квартири, квартири в києві | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]