20:25
Жерар Депардьє після "жалюгідної", за словами прем'єра Франції, втечі за кордон виставив на продаж свій паризький особняк


Знаменитий французький актор Жерар Депардьє виставив на продаж свій паризький особняк, повідомила в четвер французька преса. Раніше на цьому тижні стало відомо про те, що він прийняв рішення перебратися на постійне місце проживання до Бельгії, де вже підшукав собі нове житло.
Розкішна будівля розташована в самому серці живописного кварталу Сен-Жермен-де-Пре в центрі французької столиці.

"Особняк Шамброн, зведений у XIX столітті і занесений до реєстру Історичних пам'ятників, житловою площею 1,8 тисячі кв. метрів, оснащений ліфтом, балконом, басейном, повністю обладнаною кухнею, - йдеться в оголошенні на офіційному сайті ріелторського агентства Daniel Feau, у віданні якого перебуває цей об'єкт. - Окрасою служать тераса і внутрішній дворик, до якого примикає ще одна споруда. "

Вартість нерухомості агентством не розголошується. За інформацією газети Le Parisien, потенційному покупцеві будинок обійдеться приблизно в 50 мільйонів євро.

Приватний особняк був побудований в 1820 році за розпорядженням барона де Шамбон, офіцера французької армії. У власності Депардьє він виявився в 2003 році. Актор почав масштабні ремонтні роботи з перебудови старовинної будівлі, відвівши частину приміщень під офіси власного продюсерського бюро DD Productions. Надалі в нього виникли плани по перетворенню всього будинку в готель класу люкс, який повинен був відкритися в 2013 році, проте ці роботи так і не були завершені, передає ІТАР-ТАРС.

Звістка про переїзд Депардьє в Бельгію стала надбанням громадськості в понеділок і викликала колосальний резонанс у французькому суспільстві. Артист влаштувався в невеликому містечку Нешен, розташованому буквально в декількох кроках від франко-бельгійського кордону. Сам Депардьє утримується від будь-яких коментарів, однак більшість скептиків переконані, що до від'їзду з Франції зірку кіно підштовхнуло посилення податкового режиму: з 2013 року за ініціативою президента Олланд в республіці планується ввести драконівський "податок на багатіїв", що припускає обкладання річних доходів понад 1 мільйона євро податком у розмірі 75%.

Тим часом Жерар Депардьє - далеко не перший заможний француз, який вирішив змінити місце прописки через несприятливий фіскальний клімат на батьківщині. У бельгійському Нешене, куди він переїхав, 27% населення - громадяни Франції. Серед нових сусідів актора, зокрема, сімейство Мюльє, що володіє транснаціональною мережею гіпермаркетів "Ашан".

Днями прем'єр-міністр Франції Жан-Марк Еро виступив з різкою критикою тих, хто перетворився в "жалюгідних" податкових втікачів з Франції і, за словами прем'єра, "хоче збагатитися ще більше" і "не бути солідарними з іншими французами"

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Нерухомість зірок | Переглядів: 1890 | Додав: adminA | Теги: Особняк Шамброн, зведений у XIX столітті | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]