21:40
Жителі району Сокільники хочуть створити нове муніципальне утворення - у старому їм не дають побудувати паркінг

Низка мешканців району Сокільники виступили з вимогою про виділення частини району в окреме муніципальне утворення. Вимога послідувала після року боротьби і відмови муніципальних депутатів винести на публічні слухання проект багаторівневої парковки за адресою вулиця Єгерська, будинок 5. Паркінг будує гаражний кооператив, його споруду підтримують більше 2000 жителів району, йдеться у зверненні громадян, що надійшов до нашої редакції.

"Наша ініціативна група, - пишуть жителі, - вважає, що, раз місцеві депутати ігнорують права своїх виборців, виборці можуть зажадати відділення Нових Сокільників в окреме муніципальне утворення. Більшість наших автовласників хочуть цивілізовану парковку, їх підтримує чимала дещиця людей, яка автотранспортом не володіє. Двори призначені для людей, а не для машин. Якщо вони цього не розуміють - нам не по дорозі".

Ініціативна група стверджує, що муніципальні збори, відмовивши у слуханнях про будівництво гаража, порушила 69- ту статтю Містобудівного кодексу міста Москви. Згідно з цим законом, депутати не мають права ухвалювати рішення з питань такого роду. Жителі нагадують, що проект гаража був затверджений Містобудівною-земельною комісією міста під головуванням мера Сергія Собяніна.

Крім того, група стверджує, що під час зборів депутати допустили до розгляду питання лише противників будівництва, не надавши голосу його прихильникам. У списку ж тих, хто виступає проти будівництва, він на порядок менше, ніж число виступаючих за, група знайшла фальсифікації, з приводу яких має намір звернутися до прокуратури.

"Ми розуміємо, що ініціацією виходу Нових Сокільників зі складу району створюємо якийсь прецедент. Однак ігнорування думки кількох тисяч осіб і раптова одноразова зміна настроїв у депутатів, які на попередніх голосуваннях виступали за проект, не залишає нам виходу".

Передбачувані кордони нового району повинні пройти за наступними кордонами: Сокольничеська площа, Оленячий вал, Русаківська набережна, вулиця Строминка.

Як повідомляла раніше газета "Східний округ", рада депутатів муніципального округу Сокільники на засіданні 17 вересня не погодила проект будівництва багатоповерхового паркінгу на Егерської вулиці. Проти будівництва виступили кілька сотень жителів прилеглих будинків, які побоюються, що в результаті зведення паркінгу зросте потік машин під їхніми вікнами, близько дитячих і спортивних майданчиків. При цьому мешканці будинків 3 та 5 по Егерській не проти створення парковки закритого типу, розрахованої тільки на них.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1500 | Додав: admin | Теги: сокільники, муніципальне утворення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]