22:30
Акрилові фарби для захисту фасадів

Головними причинами руйнування фасадів є водяні пари, вплив природних явищ і хімічна корозія. Вони можуть призвести до підвищення втрат тепла з приміщень, а волога часто провокує виникнення грибка і цвілі.

Якщо Ви вирішили захистити фасад за допомогою фарби, тоді вам неодмінно варто знати, що вона в обов'язковому порядку повинна володіти водовідштовхувальними властивостями, а також бути стійкою до ультрафіолетових променів і хімічного впливу. Також важливо добре поставитися до вибору підстави для фарби - ґрунтовки. Вона повинна мати пароізоляційні властивості для того, щоб не допускати контакту зовнішніх стін з парою з внутрішніх приміщень.
Найбільш популярним видом фарб для захисту фасаду на сьогоднішній день є акрилові, які за своїми властивостями практично не відступаються силікатним і силіконовим аналогам, при цьому мають більш привабливу вартість.

Перевагами таких матеріалів є простота нанесення і колірування, екологічна чистота, вони швидко сохнуть і не мають різкого запаху, завдяки чому використовувати їх можна як зовні, так і всередині приміщень.

Одним з різновидів акрилової лако -фарбової продукції є воднодисперсійна фарба, яка підвищує показники поверхні щодо паропроникності і не порушує природного повітрообміну.

Для підвищення стійкості покриття до впливу перепадів температури і вологи використовуються акрилові фарби на органічній основі, в якості сполучного в яких виступають акрилові смоли. Якщо ж іншого виходу, крім як нанесення покриття при негативних значеннях температури, немає, то краще всього використовувати акрилові фарби на розчинниках.

Для того, щоб правильно нанести на поверхню будь-який з описаних видів продукції, вона повинна бути належним чином підготовлена: очищена від залишків старого оздоблювального покриття, пилу і бруду, жиру, покрита ґрунтовкою. Це позитивно вплине на рівень адгезії речовини з поверхнею і значно продовжить термін його служби.
Так що правильний вибір фарби - це ще не гарантія того, що фасад буде служити довго і надійно, а тому потрібно ретельно готувати фасад до фарбування.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1854 | Додав: admin | Теги: захист фасадів, акрилові фарби | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]