16:38
Безпечна робота з абразивом: поради

Сучасне будівництво неможливо уявити без сучасного високотехнологічного обладнання та інструментарію. Темпи будівництва бувають настільки високими, що використання дідівських методів абсолютно неприйнятно. Потрібен інструмент, за допомогою якого можна виконати роботу швидко і разом з тим якісно. При проведенні будівельно-монтажних робіт дуже частою буває необхідність використання інструменту, здатного швидко очистити будь-яку металеву поверхню від непотрібних шарів, наприклад іржі або нерівностей. Для цих цілей служать круги шліфувальні абразивні. Мають вони форму дисків різної ширини. Їх виготовляють із спеціальної абразивної речовини. Вони поділяються за типами обробки: одні призначені для шліфування металу, інші - каменю, чавуну і так далі.

Працюючи абразивним кругом, можна ще робити вузькі надрізи або насічки. Вони відрізняються і за типом використовуваного абразиву і виду зв'язки, яка з'єднує абразивні частинки. Іноді для більш продуктивного процесу коло встановлюють на шліфувальний верстат - швидкість обертання диска значно зростає. При цьому завжди необхідно використовувати засоби індивідуального захисту. Правила безпеки при роботі з таким інструментом дуже суворі. Майстер повинен бути одягнений у спецодяг, захисні окуляри, захисні рукавички, респіратор і навушники, для захисту від шуму. Важливо також використовувати певний вид кола для призначеного саме для нього оброблюваного матеріалу, інакше абразив не впорається зі своїм завданням.

Якщо відбувається робота на верстаті, рекомендується встановити на ньому спеціальні електричні щітки. У силу великої швидкості обертання шліфувальних інструментів або тиску на оброблювану поверхню, яку створює, наприклад, вібротрамбовка бензинова, користуватися таким інструментом повинні тільки навчені фахівці. Завжди до початку роботи необхідно перевіряти справність верстата і цілісність абразивного круга. Він є ефективним знаряддям праці і забезпечує високу якість обробки різних матеріалів. Вироби високої якості не повинні при покупці мати будь-яких видимих механічних пошкоджень. Це можуть бути різні деформації тіла кола, відколи й навіть ледве помітні тріщини. Великі абразивні частки виконають швидше своє завдання, дрібні частинки набагато повільніше, але поверхня після їхньої обробки буде дзеркально плоскою.

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Новини, поради та цікаві факти | Переглядів: 1549 | Додав: abel | Теги: абразивним кругом, шліфування металу, абразивний круг, круги шліфувальні абразивні, робота на верстаті | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]