15:38
Будівництво басейну: підводні камені

До будівництва басейнів можна ставитися по-різному: хтось скаже, що це недозволена розкіш, а для когось він життєво важливий і є невід'ємною частиною програми фізичної реабілітації, і мати його вдома не просто зручно, але й необхідно. Найчастіше істина знаходиться десь між цими двома полюсами, але в будь-якому випадку, будівництво подібних конструкцій сьогодні - це ціла індустрія, де все розраховано так, щоб з мінімальними витратами часу і коштів можна було побудувати відкритий або закритий басейн, який прослужить власнику довгі роки.

Якщо чашу для басейну купити і встановити не складе труднощів, про це написано чимало, то про такі прості речі, як вентиляція басейну, знають далеко не всі. Між тим, ця система має величезну важливість, якщо ви збираєтеся побудувати закритий басейн: адже навіть склянка води, який стоїть на тумбочці біля вашого ліжка, нехай не так помітно, але підвищує вологість у приміщенні, що ж тоді говорити про басейн, який має просто величезну площу випаровування! Природно, потрібна вентиляція - для того, щоб повітря в приміщенні, де знаходиться басейн, мало нормальну вологість. До речі, підвищена вологість - це не тільки не надто приємні відчуття, але і суттєве скорочення терміну служби покриттів, огороджувальних та несучих конструкцій!

Зверніть увагу ще на один факт: новий басейн, наповнений водою, виглядає просто чудово, приймати водні процедури в ньому дуже приємно, вода чиста і прозора. Так буде завжди! Але тільки якщо Ви встановите обладнання для очищення басейнів, в іншому випадку вода буде застоюватися. Як наслідок - неприємний, затхлий запах, помутніння води, і неможливість приймати водні процедури: це просто небезпечно для здоров'я!

Купуючи обладнання для очищення води, обов'язково переконайтеся, що його потужність відповідає об'єму басейну - якщо Ви купите занадто потужну установку, це позначиться на вартості експлуатації басейну, ну а якщо її потужність буде недостатньою, вона просто не впорається з очищенням води в басейні. Як правило, готові рішення в цій області добре задокументовані, і підібрати установку для очищення не представляє великої проблеми навіть для людини, далекої від подібних проблем.

Зрозуміло, що проблеми вентиляції приміщення та очищення води - лише верхівка айсберга, два питання, які є найбільш очевидними при проектуванні закритого басейну. До речі, очищення води у відкритому басейні - ще більша проблема: адже, крім іншого, в нього потрапляє величезна кількість пилу, листя з навколишніх дерев і так далі. Ці дві проблеми цілком вирішувані, і системи вентиляції та очищення води сьогодні цілком доступні - як у фінансовому плані, так і в плані вибору.

Потрібен басейн в приватному будинку, чи ні - питання, над яким можна битися нескінченно. Тим часом, безліч власників приватних будинків, які вирішили для себе вирішили це питання позитивно, можуть розповісти, наскільки це приємно - власний басейн!

За матеріалами: ЖитлоНюсостанні новини нерухомості та про ландшафтний дизайн, ремонт і будівництво

Також читайте:
Категорія: Будуємо самі | Переглядів: 1438 | Додав: abel | Теги: вибір басейну, будівництво басейну, купити басейн, басейн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]